Val av parti och politiker

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Andra söndagen i september vart fjärde år är det val. Då kan du som är röstberättigade gå till din vallokal och rösta på de politiker som du vill ska leda Landstinget Dalarna, och efter årsskiftet den nya Region Dalarna.

Du kan rösta genom att gå till din vallokal på valdagen men du kan även brevrösta, förtidsrösta och rösta från utlandet. Läs mer om de olika sätten du kan rösta på och hur valet går till på www.val.se

Även om valet handlar om att rösta fram politiker till den nya organisationen Region Dalarnas fullmäktige kommer valsedeln, precis som valet 2014 att vara märkt "val till landstingsfullmäktige". Att det inte står "val till regionfullmäktige" på röstsedeln beror på lagens nuvarande utformning.

Val av partier och politiker
Vid valet röstar du på det parti och de politiker som du tycker ska leda Landstinget Dalarnas arbete. Varje parti föreslår en egen budget där de beskriver hur de vill utveckla Dalarna, bland annat hur de vill fördela landstingsskatten inom olika områden. Du kan läsa mer om partiernas förslag på deras respektive webbplatser:

Centerpartiet
Dalarnas sjukvårdsparti
Kristdemokraterna
Liberalerna
Miljöpartiet de gröna
Moderaterna
Socialdemokraterna
Sverigedemokraterna
Vänsterpartiet

Inblick Val 2018

Läs mer om partiernas hjärtefrågor i vår valtidning.

Länk till Inblick val 2018, e-tidning