Musik, film, konst och slöjd på Sverigefinska dagen

Publicerad 23 februari 2018

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Den 24 februari firas Sverigefinska dagen och det uppmärksammas runt om i Dalarna. I Borlänge bjuds det på konstutställning och i Ludvika uppmärksammas dagen med musik, film, konst, slöjd och workshops.

Finska är ett minoritetsspråk och i Dalarna är Smedjebacken, Ludvika och Borlänge förvaltningskommuner för finska. Landstinget Dalarna är förvaltningslandsting.
- Tillsammans med kommunerna har vi ett extra ansvar för att skydda och främja minoritetsspråken och möjligheten att behålla och utveckla sin kultur i Sverige, säger Ann-Jeanett Stål, samordnare nationella minoriteter Landstinget Dalarna

Konstutställning Non-Figuration i Borlänge

För att uppmärksamma Sverigefinska dagen bjuder den finska konstnären Ilkka Pärni en guidad visning av den pågående utställningen "Non-Figuration" i Borlänge. Utställningen görs i samarbete med ett finskt förvaltningsområde i Borlänge kommun. Utställningen är öppen på den 24 februari 2018 klockan 13-14 på Borlänge Modern. Visningen sker på både svenska och finska.

Musik, konst, slöjd och workshops i Ludvika

I Ludvika uppmärksammas dagen med musik, film, konst, slöjd och workshops för barn på Ludvika Folkets hus, Avenyn, Konsthallen och Star bio. Tiden som gäller är mellan klockan 13.00 och 16.00.