Landstingsmedarbetare cyklar till Paris för att hjälpa barn med cancer

Publicerad 29 juni 2018

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Stäng

Skicka E-post till Landstinget Dalarna

Fyll i alla fält markerade med *.

Vi kan tyvärr inte besvara/handlägga medicinska frågor eller tidbokningar via denna e-postadress utan vi måste hänvisa till 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Team Rynkeby God Morgon Dalarna - lag med cyklister som samlar in pengar till barn med cancer och deras anhöriga

Sju medarbetare från Landstinget Dalarna cyklar 130 mil till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Lördagen den 30 juni sätter sig sju av Landstinget Dalarnas medarbetare i cykelsadeln för att trampa från Travemunde till Paris, samtidigt som de samarbetar med sponsorer och gör en insats för barn med cancer och deras anhöriga.

- Huvudsyftet med cykelturen är att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi cyklar totalt ungefär 130 mil, den längsta dagsetappen är på 20 mil och det är en stor utmaning fysiskt men också logistiskt att få ihop hela cykelturen och allt runtomkring. Vi är 30 cyklister och serviceteamet som består av sju personer gör ett jättejobb. Det ska bli jättekul att göra det här och nu vill vi bara komma iväg, säger AT-läkaren Anna Larnmark som är en av lagkaptenerna för Team Rynkeby – God Morgon Dalarna.

Över 26 miljoner till Barncancerfonden
Cykelturen som avslutas den 7 juli ingår i ett nordiskt välgörenhetsprojekt som grundades i Danmark 2002. Idag består projektet av 1 900 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 48 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island och i år deltar för första gången ett lag från Dalarna.

- Hur mycket pengar vi lyckas samla in blir officiellt först i höst men förra året samlade de svenska lagen in över 26 miljoner kronor till Barncancerfonden och vi vet redan att det kommer bli mer i år och det känns otroligt bra, säger Anna Larnmark.

Följ landstingets medarbetare under deras cykeläventyr på Landstinget Dalarnas instagramkonto: @landstingetdalarna