Nyheter

Här finns nyheter och artiklar från våra verksamheter, våra projekt och från hushållstidningen Inblick.

 • En kväll på BoMo: Det textila arvet och framtiden

  Borlänge Modern bjuder in till en samtalskväll om den textila konstens betydelse för Dalarnas kulturliv.

 • Stabsläge hävt

  Nu fungerar telefonin igen och vi har gått åter till normalläge. ​Efter gårdagens teleavbrott fungerar det åter att ringa till och från Landstinget Dalarna. Under måndagen hade en av operatörerna till Tele 2 omfattande driftstörningar.

 • Telefonin verkar nu fungera i Landstinget Dalarna

  Under dagen har Landstinget Dalarna haft stora problem med telefonin , men nu verkar det fungera igen. Vi kommer dock att behålla stabsläge tills i morgon för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

 • Stora problem med telefonin

  Det går inte att ringa in till Landstinget Dalarna just nu. Felsökning pågår, och det finns ingen prognos för hur länge problemen kommer att kvarstå. – Allmänheten kan ringa 1177, men vi uppmanar till att vänta med att höra av sig med...

 • Hur mår Dalarna? Hur mår du?

  Snart kommer Folkhälsomyndighetens stora undersökning om befolkningens hälsa att skickas ut: "Din röst är jätteviktig! Varje person är unikt vald och inte ersättningsbar med någon annan. Att just du som får enkäten i din brevlåda svarar...

 • Landstingsfullmäktige direktsänds via YouTube

  Måndag 26 februari direktsänds landstingsfullmäktiges sammanträde i Kristinehallen, Falun.

 • Musik, film, konst och slöjd på Sverigefinska dagen

  Den 24 februari firas Sverigefinska dagen och det uppmärksammas runt om i Dalarna. I Borlänge bjuds det på konstutställning och i Ludvika uppmärksammas dagen med musik, film, konst, slöjd och workshops.

 • Vill du vidareutbilda dig samtidigt som du får betalt?

  Vi erbjuder dig som är sjuksköterska möjlighet att vidareutbilda dig till specialist inom flera spännande områden samtidigt som du får behålla din grundlön. Ett tryggt val för dig som söker nya utmaningar!

 • Lämna blod på Alla hjärtans dag

  Ge den ultimata kärleksgåvan; ge blod, ge liv! Ta med dig en vän för nyregistrering när du lämnar blod på Alla hjärtans dag, den 14 februari, så får ni varsin biobiljett.

 • Inbjudan till medicinkliniken i Mora

  Du som snart är nyutbildad sjuksköterska eller du som är nyfiken på att jobba inom allmän internmedicin hälsas välkommen till medicinkliniken vid Mora lasarett. Vi bjuder in till en eftermiddag för att presentera kliniken närmare och vad...

 • 2018 är utropat till ett samiskt jubileumsår

  Idag, den 6 februari, firar samerna nationaldag. I år är det 100 –årsjubileum då man uppmärksammar det första samiska landsmötet i Sverige.

 • Har du kommit till graviditetsvecka 40? Då kan du delta i forskningsstudie

  Landstinget Dalarna söker dig som kommit till 40 fulla graviditetsveckor och bjuder in till att delta i en studie som undersöker när i tiden en igångsättning av förlossning är bäst för mor och barn. Studien är den största någonsin i...