Vägen till social sammanhållning och delaktighet

Publicerad 19 juni 2017

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Välkommen till konferens den 19 september i Avesta. Konferensen är en aktivitet inom ”Vägen in” ett samarbete mellan Landstinget Dalarna, Avesta kommun, Högskolan Dalarna och Dalarnas bildningsförbund.

Konferensen vänder sig till dig som arbetar för att Dalarna ska vara ett välkomnande hem för nyanlända. Du kan verka inom folkbildning, förenings- och kulturliv eller arbeta med integration och inkludering i offentlig eller privat sektor. Under dagen kommer kunskapspass, erfarenhetsutbyte, presentationer av "goda exempel" samt nätverkande stå i fokus.

Föreläsning

Integration och identitet - om behovet av ett nytt inkluderande "vi" för morgondagens Sverige, föreläsning av Tomas Axelsson.

Tomas Axelson är verksamhetsledare för Interkulturellt Utvecklingscentrum Dalarna (IKUD) och docent i religionsvetenskap vid Högskolan Dalarna. Tomas reflekterar över begrepp som 'nation' och 'medborgarskap' och behovet av nya sätt att se på gruppers och individers rättigheter i ett föränderligt Sverige.

Dela erfarenhet och goda exempel

I Dalarna pågår många bra aktiviteter inom integrationsområdet. Har du egna erfarenheter som du vill dela med dig av kan du anmäla dig att ha ett bord på vårt idétorg eller presentera ditt arbete från scen under 5-10 minuter.

Idétorget äger rum under lunch och fikapauser. Det är en plats för att dela med sig av sina erfarenheter och inspireras av varandra. Det är alltså en form av mässa i all enkelhet där det mänskliga mötet står i fokus.

Guidad visning

Efter konferensen kl 15.15 finns möjlighet att följa med på en guidad visning i utställningen Avesta Art. 2017 års tema är identitet. Läs mer om Avesta Art här.

Datum

19 september kl 10-15, drop in fika från kl 9.

Var

Verket/Avesta Art i Koppardalen, Avesta

Kostnad

Kostnadsfritt, vi bjuder på lunch och fika.

Kontakt

Erik Arrhén, erik.arrhén@ltdalarna.se, 070-684 34 81

Anmälan

Anmäl dig till konferensen här senast 1 september.