Regissören Rojda Sekersöz visar film för elever i Mora

Publicerad 29 augusti 2017

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Den uppmärksammade regissören från Älvdalen Rojda Sekersöz besöker Mora med sin långfilmsdebut Dröm vidare. Filmen har vunnit publikens pris vid Göteborg Film Festival 2017, Svenska kyrkans pris och det internationella kritikerpriset Fripesci vid Haugesunds filmfestival i Norge. På torsdag visas Dröm vidare för elever vid Mora gymnasium.

Dröm vidare är ett drama om Mirja och hennes tjejkompisar i förorten. Där vänskap och drömmar ställs på prov när Mirja kommer ut från sitt fängelsestraff. På torsdag 31 augusti blir det visning för eleverna vid Mora gymnasium. Efter filmen medverkar Rojda i samtal med eleverna. Samma kväll visas filmen för publik på Filmstudion och även där medverkar Rojda i samtal med publiken.

Filmen har fått lysande recensioner och blivit så uppskattad att artisterna Silvana Imam, Babak Azarmi och Cherrie köpte upp en hel visning för att bjuda ungdomar i Kista att se filmen.

I juni visade Rojda filmen i Älvdalen och till Avesta är visning bokad till den 14 september på Filmstudion.

Film i Dalarna är samproducent till Dröm vidare och har gett stöd till Rojda Sekersöz filmprojekt de senaste åren. Rojda Sekersöz har gått Stockholms Konstnärliga Högskola som den yngsta regielev någonsin.

Mathilde Dedye, filmkonsulent Film i Dalarna:

– Vi är mycket glada för Rojdas genomslag och vill se till att filmen får en stor spridning i Dalarna. Film i Dalarna är stolt samproducent av Dröm vidare.

För mer information

Britt-Marie Jansson Meyer, Mora Kommun Film och mediepedagog
Tel 073-229 83 25
E-post britt-marie.janssonmeyer@mora.se

Mathilde Dedye, Film i Dalarna
Tel 072-142 61 63
E-post mathilde.dedye@filmidalarna.se

För intervju

Rojda Sekersöz
Tel 073-641 65 31
rojdasek@gmail.com