Leg. Arbetsterapeut (vik) Arbetsterapi Ludvika

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Kom och jobba i ett nära och tillgängligt klimat på Ludvika Lasarett med en stor länsgemensam koncern med många arbetsterapeuter i ryggen.

Inom Arbetsterapi och kuratorsenheten arbetar ca 85 arbetsterapeuter, kuratorer, rehabassistenter, klinikassistenter och chefer.
Tillsammans ansvarar vi för arbetsterapi- och kuratorsinsatser i den specialiserade hälso- och sjukvården vid lasaretten i Falun, Ludvika och Mora.
Arbetsterapienheten vid Ludvika Lasarett bedriver arbetsterapeutisk rehabilitering vid medicinklinikens sluten- och öppenvård.
Vi tillhandahåller även arbetsterapeutiska insatser i hemmet inom specialiserad hemrehabilitering och specialiserad palliativ vård.
I Ludvika arbetar ca 7,5 arbetsterapeut i nära samarbete med övriga professioner. Arbetsterapi Ludvika servar vårdavdelningen på Ludvika lasarett samt öppenvårdsrehab (neuroteam, hemrehab, demensteam) och palliativa teamet.

Dina arbetsuppgifter som arbetsterapeut kommer att innehålla
- arbetsterapeutisk utredning och behandling inom medicinklinik som innefattar både medicin-, multisjuka-, ortoped- och strokepatienter
- medverka i vårdplaneringar
- förskrivning/utprovning av hjälpmedel
- hembesök
- överrapporteringar till nästa vårdnivå
Samordning med övriga aktörer i vårdkedjan är en viktig del i arbetet.

Eftersom vi arbetar i Specialiserad sjukvård är kompetensutveckling nödvändig och självklar hos oss.
Du får utmaningar och kommer att delta i de utvecklingsarbeten som bedrivs i verksamheten både lokala som regionala.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Klinisk erfarenhet från arbete inom specialiserad hälso- och sjukvård med stroke och geriatrisk rehabilitering är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och referenser. För att vara framgångsrik i arbetet krävs en god kommunikations- och samarbetsförmåga, förmåga att klara en varierande arbetsbelastning och ett varierande tempo.

Vi vill att du är trygg, stabil, strukturerad och har självinsikt. Ett flexibelt tanke- och synsätt är ytterligare en värdefull egenskap i vår verksamhet.

Då bil används i arbetet är körkort B ett krav.

Du får stöd i ditt arbete i form av introduktion och en fadder. Här är vi många arbetsterapeuter med många olika spetskompetensområden som kommer stötta dig och bidra till din kompetensutveckling.

Välkommen med din ansökan vi ser fram emot att träffa dig!

Anställningen avser 1 års vikariat 100 procent.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.