Avdelningschef Avd 34/Dagvård Barn och ungdomsmedicin Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Avd 34 är "Det lilla sjukhuset på sjukhuset". På avdelningens 18 vårdplatser bedrivs akutverksamhet inom barnkirurgi, barnortopedi och barnmedicins alla områden. Det är ett brett diagnosområde med stor åldersvariation vilket innebär ett varierande, krävande och mycket givande arbete. Dagvårdsenheten bedriver planerad vård och behandling för barn och ungdomar som är i behov av medicinsk/onkologisk, kirurgisk och ortopedisk sjukhusvård och behandling under dagtid.

Som ledare inspirerar du och tar tillvara på dina medarbetares kunskaper samt ser till att de erhåller kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. Du stimulerar och stödjer dina medarbetare så att ni tillsammans med klinikens övriga verksamheter bedriver ett systematiskt förbättringsarbete och upprätthåller en väl fungerande verksamhet, vad gäller arbetsmiljö, patientsäkerhet och effektivitet.

Vi kan erbjuda dig ett intressant arbete med stor möjlighet att påverka och bidra till utveckling. Vi vill skapa förutsättningar för hållbart ledarskap och i samband med det så har vi har nyligen förstärkt verksamheten med två biträdande avdelningschefer vilket gör att det finns goda förutsättningar för att jobba med utveckling. Vidare har vi stödfunktioner för bemanningsplanering och schemaläggning vilket gör att du som avdelningschef i stor utsträckning ska kunna jobba med just utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Chefs- eller ledarerfarenhet ses som meriterande.

Vi söker dig som har modet, viljan och ett genuint intresse av ledarskap samt en god organisatorisk förmåga. Du har lätt att fatta beslut och har en god initiativförmåga. Du har god kunskap i att leda utvecklingsprocesser och en god pedagogisk skicklighet.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Landstinget Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. Det innebär att du som flyttar till Dalarna genom arbete kan erbjudas medflyttarservice. När du fått erbjudande om ett arbete på annan ort är det många delar som ska falla på plats för att en flytt ska kännas tilltalande. Rekryteringslots Dalarna arbetar med helheten och framförallt med att hjälpa till så att din partner hittar ett lämpligt arbete. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Tjänsten som Avdelningschef innebär ett tidsbegränsat förordnande, som prövas innan eventuell ytterligare förlängning. Grundanställning: Tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.


Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.