VERKSAMHETSCHEF till VC Hedemora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Som Verksamhetschef har du i huvuduppdrag att, tillsammans med ledning och medarbetare, leda verksamheten med säkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet. Allt arbete har fokus på att uppdraget för patienterna uppfylls.

Som ledare kommer du även att arbeta för att vidareutveckla den samlade kompetens och arbetssätt samt skapa en väl fungerande verksamhet med en god, stimulerande och utvecklande arbetsmiljö.
Samarbete med både interna och externa vårdaktörer ingår i uppdraget.

Du kommer att ansvara för Hedemoras vårdcentral och personalstyrkan på ca 40 medarbetare.
Här har vi ca 10200 listade patienter och komplett primärvårdsverksamhet innefattande distriktsläkar-, distriktssköterskemottagning samt, med kommunen, gemensam familjecentral, samt sjukgymnastik och samtalsmottagning. Hit hör även ansvar för ungdomsmottagning och samtalsmottagning för barn och unga.
Du kommer också få vara en del i den nya, Nära vården, som startar som ett pilotprojekt för södra dalarna under våren 2018

Som ny chef inom Landstinget Dalarna får du genomgå vårt interna chefs- och ledarskapsprogram som går igenom allt från ekonomi till det personliga ledarskapet.

Grundanställning tillsvidare, heltid, i en för grundkompetensen relevant befattning. Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnade, heltid, där nuvarande förordnandetid är fyra år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Du har adekvat högskoleutbildning, god analys- och beslutsförmåga och kan leda genom andra. För oss är viktigt att du är en god kommunikatör och har erfarenhet av ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor.

Chefs- och ledarerfarenhet från liknande uppdrag är värdefullt liksom erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation.
Det är meriterande med yrkesbakgrund och chefserfarenhet inom hälso- och sjukvården. Önskvärt med erfarenhet av primärvård.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV.

Fackliga kontakter:
Vårdförbundet Kerstin Erlandsson tfn 023-79 20 45
info.dalarna@vardforbundet.se
Kommunal Peter Johannesson, peter.johannesson@ltdalarna.se alt kommunal.centralt@ltdalarna.se
Vision Margaretha Nordman 023-49 08 50
margaretha.nordman@ltdalarna.se
SACO Annelie Sundstedt 073-0621170
annelie.sundstedt@ltdalarna.se
Ledarna Gunilla Rosendal 023-491029
gunilla.rosendal@ltdalarna.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.