IT-specialist serverdrift MiT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Medicinsk Teknik och IT, MiT, består av ca. 150 personer som ansvarar för medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna. IT-Teknik är en av tre avdelningar på MiT och består av två sektioner, Servicedesk och Drift och teknik.

Från 1 januari 2018 är Dalatrafik en förvaltning i Landstinget Dalarna som ansvarar för kollektivtrafiken i Dalarna. Vi behöver därför förstärka vårt objekt Teknisk plattform som ansvarar för drift och förvaltning av servers och infrastruktur. Resor kommer att förekomma mellan Falun och Borlänge.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att fungera som ett stöd till andra IT-specialister och du ansvararar för att genomföra de aktiviteter som tilldelats inom förvaltningsobjektets förvaltningsplan. Du arbetar på uppdrag av förvaltningsledare IT för teknisk plattform.

Länstrafiken står inför en utmanande resa - ifrån egen IT-drift till en enterprise lösning. Initialt kommer du att arbeta nära verksamheten i samarbete med förvaltningsledare IT för länstrafiken med realisering av plan för migrering av den tekniska plattformen till landstingets IT-miljö. Du kommer därför del av din arbetstid vara placerad i Borlänge vid Länstrafikens kontor.

Vi söker en infrastrukturstekniker som skall arbeta med drift och förvaltning av servers och infrastruktur. Med detta menas att du ingår i teamet som säkerställer driften och underhåller våra produkter för virtualisering, lagring, Windows server, övervakning med mera. På sikt kommer du att få möjlighet att fördjupa dig i några av dessa komponenter. Som en i teamet blir du en som kontinuerligt jobbar med att förbättra leveransen mot uppsatta mål.
Det innebär bl.a.:
- Migrering av länstrafikens system till Landstinget Dalarnas miljö
- Systemdrift av HW (blad- rackservrar) innefattande firmware uppgraderingar och hårdvarufelsökning
- Drift och driftsättning av Windows servers
- Systemövervakning med övervakningssystemet (SCOM) som verktyg
- Att delta i utveckling av nya/ändrade tekniska lösningar inom området
- Vidareutveckling, underhåll, installation och konfigurering av ovanstående system
- Allmän incident- och problemhantering i 3:e linjen
- Upprätthållande av dokumentation för berörda delar (rutin-, drift-, systemdokumentation etc.)
Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav:
Du har högskoleutbildning inom IT-området alternativt eftergymnasial eller annan utbildning kombinerad med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av serverdrift baserat på senare Windows versioner och erfarenhet av:
- Drift/underhåll av bladservrar/rackservrar
- Nätverk och kommunikation
- Flerårig erfarenhet av drift i stora datacentermiljöer
- Windows 2012 R2/2016 server
Du har arbetat med ovanstående i minst två år i fråga om större miljöer med Microsoft som inriktning. Arbetet ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

Meriterande:
- System Center Operations Manager
- Vmware
- PowerShell
- Active Directory
- Erfarenhet av PM3 och/eller ITIL
- Arbete inom offentlig verksamhet
- Erfarenhet som projektdeltagare
- Erfarenhet inom kollektivtrafiken

Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom intresse för och förmåga att ta ansvar, både för din egen arbetsinsats och för din del i arbetsgruppens samlade resultat.
Du är lösningsfokuserad och väljer att se möjliga lösningar framför problem samt att medverka till lösningar på ett kundfokuserat sätt.
Du är prestigelös och kan arbeta såväl i team som individuellt i strävan mot gemensamt uppsatta mål. I din roll kommer du att ha kontakter internt som externt vilket ställer höga krav på att du har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt mot kunder och kollegor.
Du kommunicerar på ett tydligt och informativt sätt.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan tiden för ansökan löpt ut.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.