Dietist till vårdcentral Kvarnsveden, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Nu söker vi en dietist till vårdcentral Kvarnsveden i Borlänge.

Primärvården i Dalarna är indelad i fem områden. Mellersta området består av kommunerna Borlänge, Gagnef och Säter.
I upptagningsområdet bor ca 73000 invånare, och i Borlänge ca 51 000.
Vårdcentral Kvarnsveden är en av tre offentligt drivna vårdcentraler i Borlänge. Vi har ca 11800 listade patienter och är runt 50 anställda.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av - nutritionsbehandling av patienter ur primärvårdens diagnospanorama, dels individuellt och dels i grupp
- befolkningsinriktat arbete i form av t ex föreläsningar, studiegrupper

Behandlingsarbetet bedrivs evidensbaserat och följer en strukturerad utredningsgång där uppföljning utgör en väsentlig del.

Som dietist hos oss ger du stöd och fortbildning till övrig vårdpersonal. Beroende på kompetens och erfarenhet hos sökande kan tilläggsarbetsuppgifter och ansvarsområden diskuteras.

Vårdcentralen har, förutom basuppdraget via Hälsoval, ett omfattande undervisningsåtagande vid vår kliniska undervisningsmottagning.
Vi tar emot studenter från många vårdyrken, och den verksamhetsförlagda utbildningen har ett tydligt fokus på interprofessionellt lärande.

Vårdcentralen har en bred mix av kompetenser som vi bedömer vara viktiga för att kunna driva utvecklingen mot nära vård, och minska behovet av centraliserad sjukvård.

Kvalifikationer

Du är legitimerad dietist.
Tidigare erfarenhet från primärvård liksom från utvecklingsarbete bedöms meriterande.

Verksamheten är genom Hälsoval konkurrensutsatt vilket innebär att vi fäster mycket stor vikt till förmågan att arbeta effektivt och kundorienterat i verksamhetens alla delar.

Vi arbetar ständigt med förbättringar och utveckling i vår verksamhet, och värdesätter nytänkande och kreativitet.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.