Hjälpmedelskonsulent till LD Hjälpmedel Avd. Rörelse, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

LD Hjälpmedel arbetar på uppdrag av Hjälpmedelsnämnden i Dalarna som är gemensam för landstinget och kommunerna i Dalarna. Vårt uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

Rörelse är en avdelning inom LD Hjälpmedel vars uppdrag omfattar stöd, rådgivning, konsultation, information, utbildning samt att tillhandahålla säkra och funktionella hjälpmedel såsom rullstolar, sängar, rollatorer med mera, till kunder i hela länet. Här arbetar ett trettiotal medarbetare bestående av hjälpmedelskonsulenter, tekniker, rehabassistenter samt en avdelningschef och en biträdande avdelningschef. Vi arbetar i team inom olika produkt- och funktions-områden. Verksamheten är belägen på LD Hjälpmedel i Borlänge och i Mora.

Arbetsuppgifter

Nu behöver vi förstärkning och söker en ny medarbetare till det team som arbetar med utprovningar av manuella rullstolar, arbetsstolar, sittdynor samt behandlings- och träningshjälpmedel. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att vara ett stöd till kunden i förskrivningsprocessens alla delar, främst genom rådgivning, utprovning och anpassning av hjälpmedel samt handläggning av beställningar. I arbetsuppgifterna ingår även sortimentsarbete och information till våra kunder. Till arbetsuppgifterna hör även omvärldsbevakning för att följa med i hjälpmedelsutvecklingen. Den aktuella tjänsten är placerad i team "Sitta, Stå, Träna", men samverkan och stöttning i andra team kan bli aktuellt vid behov. Placeringsort är Borlänge och resor förekommer i tjänsten.

Som nyanställd så genomgår man alltid ett introduktionsprogram hos oss och får en handledare inom teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast fysioterapeut med minst 3 års yrkeserfarenhet av neurologisk/ geriatrisk rehabilitering eller habilitering.

Du har erfarenhet av behovs- och funktionsbedömning, förskrivning och utprovning av hjälpmedel i hemmiljön.
Datorvana, körkort B (manuell växel) och körvana är ett krav.
Meriterande är om du har erfarenhet av att ha förskrivit och provat ut manuella rullstolar, samt vana att analysera sittande.

För att var framgångsrik i arbetet behöver du ha ett praktiskt handlag och tycka om att hitta lösningar i kombinationen människa - teknik. Du sätter kunden i centrum och har ett konsultativt arbetssätt utifrån våra kunders behov. Du har vana och intresse för att arbeta i team, har lätt för att samarbeta, organisera, planera och arbeta strukturerat.
Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.