Medicinkliniken i Mora söker legitimerad läkare med intresse mot diabetes 50:2018:502 - Landstinget Dalarna

Medicinkliniken i Mora söker legitimerad läkare med intresse mot diabetes

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Kliniken är en allmän internmedicinsk klinik med specialistområden främst inom kardiologi, stroke, gastroenterologi, diabetologi, hematologi, njursjukdomar samt geriatrik och rehabilitering. Kliniken har 64 vårdplatser varav 8 vårdplatser för geriatrik och rehabilitering. Vi förfogar också över en stor öppenvårds verksamhet inom diabets- hjärt/kärl, blodsjukdomar, stroke, geriatrik njursjukdomar.
Vi servar ca 80 000 invånare och har under turistsäsong 100 000 turister som besöker vårt område. Ett mycket gott samarbete finns inom hela länet, där Falun är vårt länssjukhus.

Vi välkomnar dig som tillsammans med våra professionella medarbetare vill arbeta och vara med och utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Det är en fördel om du har en profil mot diabetes eller är färdig grenspecialist inom området. Men det är inget krav, vi är beredda att ge dig stöd och utbildning!

Din huvudsakliga arbetsuppgift är teamarbete på en väl upparbetat diabetesmottagning bestående av läkare, diabetessköterskor, dietister, kuratorer och naturligtvis fotvårdsspecialist.
För oss är det ett måste att fungera i teamarbete och vi arbetar med ett personcentrerat förhållningssätt där alla i teamet bidrar med sin kompetens.
Till mottagningen hör också en fotgrupp, där diabetesteamet ingår tillsammans med ortoped och ortopedtekniker.

Vår största målgrupp är patienter med typ 1 diabetes och vi använder oss av modernteknik såsom FGM/CGM/insulinpumpar och vi arbetar kostnadsmedvetet.

Din huvudsakliga arbetsplats är på diabetesmottagningen men arbete på allmäninternmedicinsk vårdavdelning samt viss jourtjänstgöring ingår.

Som del i diabetesteamet är du tillsammans med övriga en viktig resurs för hela kliniken och sjukhuset. Tillsammans representerar diabetesteamet kliniken både regionalt och nationellt i diabetes frågor.

Vår ledstjärna är högt i tak och ingen prestige! Här hjälper och stöttar vi varandra för att kunna driva modern och framgångsrik internmedicin.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare. Specialistläkare inom allmän internmedicin intresse mot diabetes.
Bakjourskompetents, minst dagtid.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom samarbetsförmåga, servicekänsla, förmåga att ta egna initiativ och tillsammans med teamet utveckla verksamheten.

I tjänsten ingår bakjoursverksamhet
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Omfattning: Heltid, viss reducering kan diskuteras om önskvärt. Viss bakjourstjänstgöring.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Landstinget Dalarna verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.