PTP-psykolog/Leg. Psykolog, Ätstörningsenhet Tornet BUP

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Ätstörningsenheten Tornet i Falun söker PTP-psykolog/Leg. Psykolog

BUP Dalarna består av 5 öppenvårdsmottagningar, länsresurs med akutavdelning, familjeenhet, kunskapscentrum neuropsykiatri och ätstörningsenhet. Samtliga är underställda en gemensam verksamhetschef. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgrannar såsom skola och socialtjänst.

På Tornet arbetar kurator, psykologer, sjuksköterska, behandlingsassistenter, läkare, medicinsk sekreterare och chef.

Arbetsuppgifter

På Ätstörningsenheten Tornet arbetar vi i tvärprofessionella team. Vi tar emot barn och ungdomar med anorexia nervosa, bulimia nervosa samt ätstörning UNS.
Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med medicinska, psykologiska och sociala aspekter.
Vi eftersträvar att ungdomarna ska uppnå fysisk och psykisk hälsa med närande relationer.

Kvalificerad handledning liksom fort- och vidareutbildning ser vi som viktiga redskap för att utvecklas och trivas i arbetet.

Självklart erbjuds du introduktionshandledning av kollegor.

Som PTP-psykolog/Leg. Psykolog på Tornet arbetar du med bedömningar, behandlingar samt fördjupade barnpsykiatriska kartläggningar med barn, ungdomar och deras familjer.

Behandlingsarbetet innehåller individual- och familjeterapi, ätträning och gruppsamtal. Vi har ett nära samarbete med habilitering, barnmedicin, skola, socialtjänst och vuxenpsykiatri.
Vi samarbetar aktivt för att synkronisera insatserna för våra patienter. Tillgång till handledning och fortbildning erbjuds.

I arbetet ingår att samarbeta med andra vårdgrannar som arbetar med barn och unga, som till exempel barn- och ungdomsmedicin, skola och socialtjänst. Tornet är i ständigt utvecklingsarbete för att bredda och förbättra våra behandlingsinsatser. Även detta arbete förväntas du att delta i.

Anställningen avser PTP-tjänstgöring 1 år/vikariat 1 år pga föräldraledighet. Det finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning inom BUP efter PTP-tjänstgöring/vikariatet.

Kvalifikationer

Genomgången psykologutbildning.

Du gillar att samarbeta med andra. Du har en önskan om att få delta i arbetet för att göra den barn- och ungdomspsykiatriska vården ännu bättre.

BUP Dalarna arbetar aktivt för att psykologer, liksom alla andra yrkeskategorier, ska ha en självklar delaktighet i verksamhetsutvecklingen.
Det är meriterande om du gjort din praktik inom barn- och ungdomspsykiatrin men det är inte ett måste.

Det viktiga är att du har ett intresse för vår verksamhet och en vilja att lära. Har du också ambitionen att fördjupa dina kunskaper och dela med dig, så kommer du att trivas hos oss.

På Tornet finns två erfarna PTP-handledare. Landstinget Dalarna har också ett omtyckt PTP-program med månatliga träffar som du har möjlighet att delta i. Avser 1 års anställning med möjlighet till tillsvidareanställning efter avslutad PTP-tjänstgöring.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Kontakta gärna Lena Öjehagen, studierektor för PTP-programmet i Landstinget Dalarna 072-554 83 53.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.