Röntgensjuksköterska till Röntgenavdelningen Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Som röntgensjuksköterska är det viktigt att skapa trygghet och ge omvårdnad i en allt mer teknisk värld.

I arbetet är du expert på röntgenbilder och hur de framställs i samråd med kollegor och röntgenläkare.
Du planerar och genomför undersökningar självständigt utifrån patientens tillstånd, remiss och berättigande.

Arbetet med att ställa diagnos med olika undersökningsmetoder och den snabba tekniska utvecklingen stimulerar dig att hela tiden uppdatera dina kunskaper. Teamarbetet kring patienter på röntgenavdelningen gör att din förmåga att samarbeta är viktig.

För att vara framgångsrik i arbetet som röntgensjuksköterska ska du vara intresserad av att arbeta med teknik, vård och korta mänskliga möten. Du ska ha förmåga att skapa trygghet och ge omvårdnad i en teknisk miljö och att anpassa undersökningarna till patienters olika tillstånd och förhållanden.
Det krävs att du är intresserad av att ständigt uppdatera tekniska kunskaper.

Du kommer som Röntgensjuksköterska arbeta i ett team med ansvar för röntgenverksamheterna i Avesta och Ludvika. Du utgår från röntgenavdelningen i Avesta med vissa arbetspass förlagda i Ludvika.

Kvalifikationer

Legitimerad röntgensjuksköterska.

Som person ska du vara lätt att samarbeta med, flexibel, delaktig och ansvarstagande. Du ska uppskatta att arbeta i team med alla yrkeskategorier.

Körkort erfordras.

Hoppas vi väckt ditt intresse och att du vill bli en i gänget med oss!

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.