Fysioterapeut/sjukgymnast, Barn- och ungdomshabiliteringen 50:2018:785 - Landstinget Dalarna

Fysioterapeut/sjukgymnast, Barn- och ungdomshabiliteringen

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Habiliteringens uppdrag är att samverka med personer med medfödda eller tidigt förvärvad funktionsnedsättningar och deras närstående. Vi ska i alla sammanhang både i det direkta mötet med brukarna, men också gentemot samhället i övrigt verka för att personer med funktionsnedsättningar upplever att de har stora möjligheter till ett självständigt liv och aktivt deltagande i samhällslivet.
Habilitering används då insatser ges till personer som aldrig haft full funktionsförmåga, det vill säga de som har en medfödd funktionsnedsättning eller fått en funktionsnedsättning tidigt i livet. Habiliteringen i dalarna har tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologiska, sociala och pedagogisk kompetens.

På enheterna finns även medicinsk sekreterare. Habiliteringen är en länsövergripande specialistresurs som finns på fem orter i länet.
Vi riktar oss till dig som vill vara en del av vårt team. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats! Hos oss finns stora möjligheter att styra sin egen arbetssituation och vi vill gärna att du som medarbetare är med och bidrar med nya tankar och idéer!

Som fysioterapeut på Habiliteringen kommer du att arbeta i en spännande och omväxlande miljö där teamarbete med andra personalkategorier är en viktig del i arbetet.
Som Fysioterapeut/sjukgymnast har du som uppgift att utreda, behandla och följa upp brukarens motoriska funktioner och utveckling, samt deras rörelse- och förflyttningsförmåga. Du kommer även att kunna vara med och ha utbildningar, utifrån de önskemål och behov som finns.

Kvalifikationer

Du är leg fysioterapeut/sjukgymnast, helst med några års yrkeserfarenhet och har intresse för verksamhetsområdet.
Som person är du ansvarstagande och flexibel, har en god samarbetsförmåga samt ett genuint intresse för människor.
Du är serviceinriktad och har förmåga att arbeta självständigt och i team.
Stor vikt fästs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Du erbjuds ett bra introduktionsprogram, tillgång till mentor och handledare samt yrkesträffar tillsammans med sjukgymnastkollegor i verksamheten som bidrar till din utveckling.
Du ska även kunna samverka med övrig hälso- och sjukvård.

Körkort erfordras.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.