Leg dietist till primärvården i Falun (vik 6 mån)

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Dietistverksamheten i primärvården i Dalarna är under uppbyggnad. För närvarande är vi sex dietister och en avdelningschef.
En av våra dietister kommer att vara tjänstledig 6 månader och vi söker nu en vikarie med placering i Falun.

Vi har ett positivt arbetsklimat, vi är tillgängliga för varandra och har bl a gemensam tid veckovis för frågor och diskussioner och du kan räkna med att få gott stöd av gruppen som nyanställd hos oss.

Som dietist i primärvården arbetar du med nutritionsbehandling av patienter såväl enskilt som i grupp.

Vi är också i startgroparna för att utveckla kost-och nutritionsbehandling via e-hälsa.
Vårt mål är att vår behandling ska bygga på vetenskaplig grund och följa en strukturerad modell där utredning, bedömning, åtgärd och uppföljning är viktiga delar.
Vi arbetar tillsammans med att utveckla behandlingsformer, rutiner och informationsmaterial. Du ger stöd och fortbildning inom nutritionsområdet till övrig vårdpersonal.

Du kommer att arbeta på flera vårdcentraler inom ditt geografiska område dit du reser på arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist, gärna med magisterexamen. Det är meriterande med tidigare erfarenhet som dietist inom olika områden liksom intresse för utvecklingsarbete. Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.