Distriktssköterska alt barnsjuksköterska, Familjecentralen Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vårdcentral Avesta har ca 14.000 listade patienter, och ett 70-tal medarbetare. I vårdcentralen ingår familjecentral, primärvårdsrehab samt vårdcentralen med mottagningsarbete för läkare, sjuksköterskor samt undersköterskor.

Du kommer vara en av fem BVC-sköterskor på denna trevliga Familjecentral. I din roll arbetar du förebyggande med barn och familjer genom hälsoundersökningar samt rådgivning och stöd till föräldrar och barn i åldern 0-6 år.
Arbetet består av mottagningsarbete, hembesök och föräldragrupper. Hälsoundersökningarna sker enligt barnhälsovårdens basprogram, vilket innebär att en sjuksköterska, specialpedagoger, psykologer, familje rådgivare och vid vissa tillfällen även en barn läkare, regelbundet undersöker barnet och ser till barnets kroppsliga och beteendemässiga utveckling.
Hos oss erbjuds även alla barn vaccinationer.
Mycket av arbetet bedrivs självständigt, men du har ett nära samarbete med dina distriktssköterskekollegor samt barnläkare.

Fortbildning sker regelbundet via BHV-enheten centralt.
För rätt person kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter utifrån dina intressen och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad distriktssköterska alternativt barnsjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
Arbetslivserfarenhet inom barnhälsovård är meriterande, likaså erfarenhet av vårt journalsystem Tacecare.

Vi förutsätter att du har ett genuint intresse av att ge råd och stöd till familjer och att du sätter varje barns och familjs behov i fokus. Är du en trygg, positiv, flexibel, ansvarstagande och serviceinriktad person som trivs med självständigt arbete och har god samarbetsförmåga, gillar utmaningar och ser möjligheter snarare än hinder, så kan du vara den vi söker.

Din kompetens
Legitimerad sjuksköterska med önskvärd specialistutbildning i öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn o ungdom.
Erfarenhet av BHV verksamhet är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
Körkort är ett krav, tjänstebil finns att tillgå.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.