Logoped, Habiliteringen, placering i Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Landstinget Dalarnas Habilitering har ett viktigt och utmanande uppdrag; att göra livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar samt till deras närstående. Insatserna ska bidra till fungerande vardagsliv, god livskvalitet och delaktighet i samhället. Planeringen sker gemensamt med brukare och deras nätverk utifrån behov och aktuell livssituation och innefattar individuella och konsultativa insatser, kurser, utbildning och gruppverksamhet.
De insatser vi ger kompletterar det stöd som ges av samhällets övriga instanser. Samverkan med dessa är en viktig del av vårt arbete.
Habiliteringen i Dalarna har tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens. Den är en länsövergripande specialistresurs som finns på fem orter i länet.

Logopedens arbete på enheten är att utreda och behandla barn/ungdomar och vuxna med tal- och språksvårigheter samt ät- och dricksvårigheter. Det innehåller även arbete med alternativa och kompletterande kommunikationssätt (AKK) samt att prova ut, förskriva och följa upp kommunikationshjälpmedel. Arbetsuppgifterna innebär ansvar för de logopediska habiliteringsinsatserna i nära samarbete med övriga i teamet.
På habiliteringen arbetar vi med inriktning på AKK. Det är viktigt att sökande har kunskap och är intresserad av att utveckla området. Del av tjänsten är länsövergripande.
Vi erbjuder stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter och trevlig arbetsmiljö med handledning av erfarna kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg logoped och som har B-körkort.
Har du erfarenhet av habiliteringsarbete, arbete med barn/ungdomar/vuxna med funktionsnedsättningar, logopedmottagning eller annan logopedisk verksamhet ser vi detta som meriterande.
Eftersom du kommer att arbeta i team lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, samarbetsförmåga och att arbeta självständigt.

Vi erbjuder ett omväxlande och självständigt arbete.
VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ HABILITERINGEN I DALARNA!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.