Tandsköterska med inriktning barntandvård, Folktandvården Örnen, Avesta 17:2018:63 - Landstinget Dalarna

Tandsköterska med inriktning barntandvård, Folktandvården Örnen, Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 27 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi till vår klinik Örnen i Avesta en tandsköterska med stort engagemang och intresse för kvalitetsinriktad tandvård för barn och ungdomar.
Du kommer att arbeta tillsammans med tandläkare speciellt utbildad och inriktad på tandvård till barn.

Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter inom tandsköterskans kompetensområde. Du arbetar med assistans, eget patientarbete (inskolning, profylax m.m.) samt bistår tandläkaren i att skapa en lugn och trygg miljö för barnen.

I arbetet kommer du att delta i behandlingar med lustgas- och Midazolam sederingar.
För detta kommer du att genomgå speciella utbildningar.

Information om arbetsplatsen
På kliniken i Avesta arbetar verksamhetschef, 10 tandläkare, 8 tandhygienister och 20 tandsköterskor. Vi har också 2 receptionister och 2 sterilhygieniker på kliniken.

Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter, ett intressant och utvecklande jobb, arbetsgemenskap och god stämning.
Vi har digital röntgen och använder datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring. Vi har också digital avtryckstagning samt en mobil lustgasutrustning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tandsköterskeexamen.
Erfarenhet av arbete som tandsköterska, dasystemet T4 samt teamarbete är meriterande.

Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt.

Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
Du använder svenska i tal och skrift.

Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.

Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.