Kurator med KBT steg 1, Ungdomsmottagningen Dalarna, mellersta, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Borlänge Ungdomsmottagning tar emot ungdomar i åldern 13 t.o.m 24 år. Mottagningen arbetar enbart utifrån ungdomens uppdrag och är ingen remissinstans. Frivilligheten är en bärande princip för verksamheten. Mottagningen är ett lågtröskelställe och arbetar förebyggande.

Vårt team består av läkare, gynekolog, barnmorskor, kuratorer och psykolog. Vi har tillgång till extern handledning.

Vårt mål är att stärka ungdomar i deras identitets- och personlighetsutveckling med inriktning på fysisk-, psykisk-, social -och sexuell hälsa. Fokus ligger på det hälsofrämjande och primärpreventiva arbetet. Vi möter ungdomar med psykologiska- , psykosociala-, kulturrelaterade och allmänmedicinska frågeställningar.

Vi tar också emot ungdomar med funderingar kring sex-och samlevnad samt livsstilsfrågor. Ett fungerande team är därför en förutsättning för att kunna hantera mottagningens breda kompetensområde och uppdrag. Mottagningen är HBTQ-certifierad.
Uppdraget för Ungdomsmottagningen finns formulerat i FSUM´s riktlinjer.

Kvalifikationer

Som kurator på vår mottagning har du till uppgift att bedriva psykosocialt arbete med enskilda unga och ibland även med deras familjer. Graviditet/abortrådgivning ingår i dina arbetsuppgifter.
Du samverkar med enhetens team, vårdgrannar och andra samhällsaktörer för att ge hjälp och stöd till den unge.
Arbetstiden är förlagd till vardagar, med viss kvällstjänstgöring. Du medverkar vid studiebesök samt vid större publika evenemang. Yrkeshandledning sker i grupp. Vi arbetar i journalsystemet Take-care.

Vi söker dig som är van att arbeta med ungdomar och vill ingå i vårt team bestående av barnmorskor, gynekolog, ungdomsläkare samt kurator/socionom. Du ska ha erfarenhet från samtalsbehandling och kurativt arbete , gärna med KBT steg 1. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att möta ungdomar där de befinner sig i livet.
Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Körkort är ett krav då vi åker ut till Gagnef och Säter.


Tjänsten är ett graviditetsvikariat med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillsättes gärna så snart som möjligt.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.