Undersköterska BB/Förlossning Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Kvinnokliniken är placerad i fräscha och fina lokaler.

Som undersköterska vid förlossningen är man delaktig i omhändertagandet av gravida inför förlossningen, man är delaktig under själva förlossningen genom att assistera barnmorska och läkare efter behov och man är ett stöd för de blivande föräldrarna.

Man är även delaktig i viss omvårdnad av nyfödda och i eftervård av mamma och barn.

Som undersköterska på BB innebär arbetet omvårdnad av mammor och barn efter förlossning. Detta innebär postoperativ vård, provtagning, sondmatning och tillmatning av barn och ljusbehandling för de barn som har behov av det.

Förutom de beskrivna arbetsuppgifterna ingår det i undersköterskans arbete vid både BB och förlossning: köksansvar, städrutiner och beställningar av varor.

Efter inskolningstiden innebär arbetet att man roterar mellan BB och förlossningen.

Arbetstiden är förlagd till både dag och natt.

Kvalifikationer

Du har examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande relevant utbildning.
Det är meriterande att du har programfördjupning Akutsjukvård och Medicin 2.

Vi vill att du ska ha minst två års erfarenhet som undersköterska.

Du ska ha en professionell inställning till din yrkesroll och ett genuint intresse för människor. Vi vill ha engagerade medarbetare som bidrar till ett gott arbetsklimat, är flexibla och har en god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av akutsjukvård eller bb/förlossningsarbete.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.