Specialist i allmänmedicin sökes till vårdcentral Gagnef

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Gagnefs vårdcentral ligger ca 2 mil norr om Borlänge med Falu lasarett som länssjukhus 3,5 mil bort. Pendlingsmöjligheter finns med allmänna kommunikationsmedel så som tåg och buss då Gagnef ligger på sträckan Stockholm - Mora. Vårdcentralen har ca 10.200 listade. Vi är ca 50 engagerade medarbetare, varav 8 specialister i allmänmedicin, 4 ST- samt 1 AT. Men vi vill bli fler!

Arbetsuppgifter

Vi är sedan 2012 akademisk vårdcentral och en av våra distriktsläkare är docent med inriktning mot Astma och KOL. Är du intresserad av forskning finns det möjlighet att utforma din tjänst med forskningsinriktning. Samarbete sker då med Centrum för Klinisk Forskning i Falun.

Under samma tak som vårdcentralen finns en rehabenhet, ett psykosocialt team och en livsstilssjuksköterska med inriktning mot beroendefrågor. I samma lokaler ligger även öppenvårdspsykiatrin som vi sedan många år har ett unikt, nära och välfungerande samarbete med. Det har kommit att kallas Gagnefsmodellen och innebär bland annat veckovisa multidisciplinära behandlingskonferenser. Vi har sedan länge ett nära och väl utvecklat samarbete med socialtjänsten och Gagnefs kommun, försäkringskassa och arbetsförmedling. Vi har en etablerad familjecentral i nybyggda, moderna lokaler.

Som distriktsläkare hos oss får du ett begränsat uppdrag om 1500 patienter per heltidstjänst. Du har goda möjligheter att själv utforma ditt veckoschema och har inflytande över din arbetssituation.

Landstinget har en generös fortbildningspolicy med rätt till fortbildning 10% av din arbetstid. I länet finns också en fortbildningssamordnare som anordnar gemensamma fortbildningstillfällen en gång per halvår, som vanligtvis äger rum på i vackra Tällberg vid Siljan. För tillfället pågår också ett löneincitament för distriktsläkare i Landstinget Dalarna som innebär ett tillägg på din lön och tjänstepension.

Vi är ett glatt gäng som tycker det är roligt att lära känna nya kollegor. Vi har en dynamisk verksamhet och är öppna för nya idéer, så att vi kan utveckla verksamheten till att bli ännu bättre.

Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter för en allmänmedicinsk specialist där även möjlighet till SÄBO, BHV och MHV uppdrag kan ingå vid intresse.
Vi blir extra glada om du har intresse för forskning och det kan bli en del i din tjänstgöring.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens i allmänmedicin. Goda språkkunskaper i svenska.

Körkort.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.