Kurator till Allmänpsykiatriska kliniken Falun Säter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Allmänpsykiatriska kliniken Falun & Säter har ett länsuppdrag inom vuxenpsykiatrin.
Kliniken består av en akutmottagning (öppen dygnet runt), psykiatriska vårdavdelningar, en missbruks- och beroendeenhet samt en enhet för patienter med ätstörningar. Inom kliniken finns ett gemensamt behandlingsteam med psykologer, kuratorer och arbetsterapeut.

Allmänpsykiatriska kliniken söker nu en medarbetare, en Kurator.
Tjänsten är placerad på behandlingsteamet i Säter.

Dina arbetsuppgifter består av att jobba med kurativa insatser på de allmänpsykiatriska vårdavdelningarna. Din kompetens är viktig i utredning samt vård- och behandlingsarbetet, där familje- och anhörigarbete, barnperspektiv, nätverksarbete och psykosociala frågor är viktiga komponenter.
Kunskapen kring socialtjänstlagen, LSS, familjerätt och kommunens regelverk är ytterligare viktig referenskunskap.

Tjänsten innebär dagtid vardagar.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att vårda och behandla människor med allvarliga psykiatriska sjukdomar. Du bör kunna ta stort eget ansvar och ta egna initiativ.

Självklart har du socionomutbildning eller likvärdig utbildning och önskvärt är att du är vidareutbildad inom någon familjeterapeutisk modell, har kompetens inom nätverksarbete eller fördjupade kunskaper inom beteendelära.
Om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrin och/eller socialtjänst är det positivt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort önskvärt.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.