Specialpedagog (vik) Barn- och ungdomshabiliteringen, Ludvika

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Habiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som finns på fem orter i Dalarna. På varje enhet finns Barn och Ungdomshabilitering samt Vuxenhabilitering med tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.
Ludvika habilitering är placerad i ljusa, fräscha lokaler på Ludvika lasarett. Vi är 16 medarbetare inom olika yrken, alla lika viktiga.
Vi har en trevlig psykosocial arbetsmiljö, en bra IT miljö och en god fysisk arbetsmiljö(och sommartid, en omtyckt uteplats). Vi värnar om god kvalité genom att ha ett gott teamarbete, utvecklingsarbete och bästa möjliga personalvård. Habiliteringen i Ludvika är en av länets mindre enheter men den består av mängder av kompetens.
Kom och se, vi visar och berättar och bjuder på fika!

Specialpedagogen gör pedagogiska kartläggningar och bedömningar samt ger pedagogisk rådgivning till anhöriga och personal.
Du kommer att delta i teamarbete, planering av insatser till barnet, ungdomen eller den vuxne.
En del av habiliteringens uppdrag är att ge information om funktionsnedsättningar och ge utbildning i förhållningssätt.
Arbetet innebär samverkan med många interna och externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialpedagog( förskollärare med påbyggnad i specialpedagogik).
Önskemål är att du har erfarenhet av barn med olika funktionsnedsättningar och alternativ kommunikation.
Eftersom du kommer att arbeta i team lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.