Hjälpmedelstekniker taklyftsmontage

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Hjälpmedelscentralen består av flera avdelningar däribland Teknisk Service. Teknisk service har 21 medarbetare (hjälpmedelsreparatörer, -tekniker samt -ingenjörer) och ansvarar bland annat för arbetet att genomföra service och underhåll, installationer, samt rekonditionering av hjälpmedel. Detta för att upprätthålla teknisk prestanda samt uppfylla säkerhetskrav på de hjälpmedel som brukas av länets invånare samt tillse att vi har en effektiv återanvändning av hjälpmedel i Dalarna.
Ett av våra områden är montage av taklyftar och dit söker vi nu 2 tekniker som skall bistå våra certifierade montörer samt stötta vår övriga verksamhet. Lyftarna installeras i allt från vårdinrättningar till privata hem och offentliga miljöer.
Det gäller i första hand en visstidsanställning om 7-11 månader med start snarast möjligt, men om utvecklingen av efterfrågan fortsätter som idag kan det bli aktuellt att utlysa tjänster med tillsvidareanställning inom området.
Din stationering blir på Hjälpmedelscentralen i Borlänge men arbetsuppgifterna utförs i hela Dalarna, därav förekommer resor i hög grad i tjänsten.
Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara montering och demontering av patientlyftar men kan på sikt även innebära bland annat återkommande kontroll (besiktning), förebyggande/avhjälpande underhåll, rekonditionering, inställning och anpassning samt leverans och montage av hjälpmedel.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
. Teknisk utbildning på lägst gymnasienivå inom mekanik, el / elektronik, bygg eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
. Minst 1 års erfarenhet av teknisk service inom något av områdena el/elektronik eller mekanik är ett krav
. God samarbetsförmåga och ett professionellt bemötande är ett krav då vi arbetar med människan i centrum
. Att kunna tala och skriva tydligt på det svenska språket är av stor vikt, bland annat för att kunna ge tydliga instruktioner till våra patienter/brukare
. Datorvana är ett krav att ha arbetat i ett underhållssystem meriterande
. Körkort för bil är ett krav
. Meriterande är erfarenhet av taklyftsmontage (patientlyftar)
. Meriterande är erfarenhet från återkommande kontroll /besiktning av hjälpmedel
. Meriterande är erfarenhet av tekniskt arbete på hjälpmedel
. Meriterande är erfarenhet från arbete med brukare/patienter

Vår bedömning av personlig lämplighet kommer att väga tungt i vårt urval.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.