Bibliotekarie med platsansvar, Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Nu söker vi en bibliotekarie till Mora lasarettsbibliotek.
Du kommer att ha arbetsledningsansvar för Landstinget Dalarnas Biblioteks- och informationscentrals enhet i Mora, där lasarettsbiblioteket samt receptionen vid Mora lasaretts huvudentré ingår.

Som bibliotekarie på ett Mora lasarettsbibliotek har du ett omväxlande arbete, där du är delaktig i att utveckla lasarettsbibliotekets verksamhet och ges utrymme att växa i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter

Mora lasarettsbibliotek är ett kombinerat sjukhusbibliotek. Det innebär att biblioteket har både en allmän del, för främst patienter och personal, samt en medicinsk fackbiblioteksdel riktad mot personal och studenter.

Tillsammans med assistenter driver du Mora lasarettsbibliotek.
Du kommer vara ansvarig för hela kedjan av biblioteksarbete från inköp till bokvagnsrond. Dessutom får du möjlighet att utveckla dig som medicinsk bibliotekarie med de speciella kunskaper som krävs för det.

Biblioteksarbetet är i ständig förändring och det finns goda möjligheter att påverka vilken riktning arbetet tar.
Biblioteksarbetet planeras och utvecklas i samarbete med lasarettsbiblioteket i Falun.

Du kommer vara arbetsledare för enheten i Mora. Det innebär att du är ett stöd för verksamhetschefen och leder och fördelar det dagliga arbetet inom bibliotek och reception huvudentré i Mora.

Arbetsledning innebär inget personalansvar utan det ligger helt hos verksamhetschef. Enheten består idag av 2,5 assistent i reception huvudentrén samt 0,5 assistent och 1,0 bibliotekarie i biblioteket.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
Erfarenhet av systematiskt arbete med medicinska databaser är meriterande liksom tidigare erfarenhet av arbetsledning.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi vill att du är social, noggrann, flexibel samt ansvarskännande.

Välkommen med din ansökan.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.