HR-Chef 20:2018:104 - Landstinget Dalarna

HR-Chef

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Personalenheten består av funktionerna verksamhetsnära HR-stöd, HR-direkt, kompetensförsörjning, förhandling, utbildning, lön & HR-system samt kommunikation. Vi jobbar utifrån våra grundbultar glädje, proffsighet och drivkraft.

Vi gick ut hårt och nu ökar vi!
HR organisationen inom Landstinget Dalarna har genomgått en förändringsresa och står nu redo att ta nästa steg. Glädjande nog har vi därför fått möjlighet att nu rekrytera fler medarbetare som får chansen att vara med och bygga en ännu starkare HR organisation. Hos oss får du stora möjligheter till utveckling inom hela HR området.

Vi består idag av ca 100 medarbetare som i huvudsak är placerade i Falun och Mora med ett länsövergripande uppdrag.

Arbetsuppgifter

Personalenhetens främsta uppdrag är att ge kvalificerat HR-stöd till cheferna utifrån ett verksamhetsgemensamt perspektiv.

Tjänsten som HR-chef innebär att vara chef och främst ledare för medarbetarna som är organiserade inom personalenheten.

HR-chefens främsta uppgift är att leda och utveckla en grupp med HR-partners. Dessa arbetar både strategiskt och operativt med professionellt stöd till organisationens chefer och medarbetare.

En viktig uppgift är att i samverkan med övriga kollegor fortsatta arbetet för att utveckla enheten till framtidens HR organisation.
Vår arbetsplats kännetecknas av glädje, proffsighet och drivkraft.

I rollen ingår även att vara senior HR-partner till förvaltningschefen inom hälso-sjukvård.

HR-chefen rapporterar till personaldirektören och ingår i HR´s ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Personal- och Arbetsvetenskapsprogrammet eller annan likvärdig utbildning samt tidigare erfarenhet som HR-chef gärna inom offentlig förvaltning.

Du har god social förmåga och ett stort intresse av att coacha och stödja medarbetare i verksamheten, både strategiskt men också med handfasta råd i vardagen.
Meriterande med kunskaper inom arbetsrätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom de är en förutsättning för att du ska bli framgångsrik och trivas i den här rollen.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.