Telefonsjuksköterska, 1177 Vårdguiden på Telefon Dalarna, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Att vara telefonsjuksköterska på 1177 Vårdguiden är både svårt och krävande. Samtidigt är det ett givande och spännande arbete som spänner över ett stort kunskapsområde.
Hos oss finns det stor möjlighet till personlig utveckling på flera områden. Här finns också goda möjligheter att vara med och utforma samt påverka arbetsmiljön. Arbetet är självständigt till stor del, samtidigt som det är ett teamarbete med övriga kollegor både på och utanför arbetsplatsen. I vårt arbetsmiljöarbete använder vi en modell som heter "5 steg till ett Dreamteam".
Vi strävar efter att vara ett starkt team med bred kunskap för att på bästa sätt möta befolkningens behov. Vi ingår i ett nätverk med Sveriges övriga landsting i den nationella 1177-tjänsten. Vi är en datoriserad arbetsplats och bedriver sjukvårdsrådgivning vid en ergonomisk kontorsmiljö. Vår målsättning är att ge trygghet till befolkningen genom kvalificerade råd, gott bemötande och god tillgänglighet, det vi kallar för "arbetssätt 1177".
Vi har gemensamma aktiviteter med bland annat schemalagd arbetsplatsträff (APT) en dag i månaden då hela personalstyrkan träffas. Därtill har vi ett utbildningstillfälle per månad i halvgrupp. Vi erbjuder även möjlighet till hospitering och andra utbildningar. Vi lägger mycket vikt vid att skapa en positiv arbetsmiljö och hålla en god kommunikation. Ett led i denna strävan är exempelvis införandet av telefonfri tid under delar av arbetspasset för att ge utrymme för återhämtning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års yrkeserfarenhet. Meriterande är tidigare erfarenhet av sjukvårdsrådgivning på telefon samt relevant specialistutbildning.
Datorvana är ett krav.
Behärska engelska i tal är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att vara framgångsrik som telefonsjuksköterska krävs mycket god förmåga att samarbeta och att kunna anpassa sig till förändrade förutsättningar.
Vår arbetsplats finns i ett fristående hus vid Borlänge sjukhus. Inom en snar framtid hoppas vi kunna erbjuda även arbetsplatser på andra orter i dalarna, så kallade filialer.
Vi tillämpar individuell schema planering (ISP) där du är med och påverkar dina arbetstider utifrån verksamhetens behov. Dag- och kvällsarbete samt arbete var annan helg. Just nu har vi separat nattpersonal. Utöver ob-ersättning får du som sjuksköterska ett särskilt 24/7-tillägg för arbete varannan helg.
Vi erbjuder 4 veckor inskolning tillsammans med utbildare och med extra stöd från våra Mentorer.
Ta chansen att vara med och utforma framtidens 1177 Vårdguiden på Telefon i Dalarna!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.