PTP-psykolog med intresse för neuropsykologisk utredning

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Kliniken för Geriatrik och Rehabiliteringsmedicin söker nu PTP-psykolog!

På Geriatrik och rehabiliteringsmedicin arbetar vi med teambaserad rehabilitering av personer med förvärvad hjärnskada, ryggmärgsskador, demens och neurologiska sjukdomar.
Vi har två sjukhusavdelningar för inneliggande rehabilitering och en stor öppenvårdsverksamhet uppdelad i flera multiprofessionella team.

Hos oss arbetar förutom psykologer också läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, socionomer och kliniksekreterare. PTP-tjänsten är främst placerad i öppenvårdsteamen och du kommer få stora möjligheter att fördjupa dig i modern teambaserad rehabiliteringsverksamhet i tätt samarbete med övriga professioner.

Arbetsuppgifter

Psykologen har en viktig roll i teamet för att utreda och förklara neuropsykologisk påverkan efter skador på hjärnan.

Vi ser på utredning och återkoppling som en pedagogisk insats för patient och anhöriga. Den är även central för att bedöma återgång i arbete och för att planera fortsatta rehabiliteringsinsatser. Psykologen arbetar även med motivationsarbete, kognitiv rehabilitering och psykologisk behandling.

Vi har tre psykologtjänster inom neurologisk rehabilitering och det finns goda möjligheter både till formell PTP-handledning och att ta frågor direkt när de dyker upp.
Vi tycker att det är viktigt att dörren är öppen för både kollegor och andra i teamen.
Du kommer även ha fri tillgång till landstingets bibliotek och deras artikeldatabaser.

Som PTP hos oss är det en självklarhet att få gott om tid till självstudier, auskultationer och studiebesök.

Förutom PTP-handledning har Landstinget Dalarna har ett välfungerande och omtyckt PTP-program med regelbundna träffar.

Kvalifikationer

Du har psykologexamen och har särskilt intresse av neuropsykologisk utredning och hur hjärnan fungerar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.