Tandsköterska till Specialisttandvården

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 27 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

COR (Centrum Oral Rehabilitering) är lokaliserad vid Specialisttandvården Manhem, där dessutom Dentlab och kliniken för Tandreglering finns.
COR är en länsövergripande verksamhet för specialisttandvård inom ämnesområdena endodonti, parodontologi, pedodonti, och oral protetik. På kliniken arbetar ca 30 personer.
Vi använder datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring. Vi har digital röntgen.
På avdelningen för Protetik i Falun arbetar 1 specialist, 2 resurstandläkare samt 2 rutinerade tandsköterskor.
Vi är ett gäng som trivs med att jobba tillsammans och hela tiden utveckla oss själva och vårt arbete.

Vi utvecklar vår verksamhet och behöver nu ytterligare en tandsköterska till specialistklinikens protetikavdelning.
Protetikavdelningen har ca 300 inkommande remisser per år från allmäntandvården, privattandvården samt hälso- och sjukvården. Våra patienter behöver bettrehabilitering med proteser, kronor eller broar.
Vi besöker Folktandvårdskliniker för konsultationer och föreläsningar. Vi håller även kurser för allmäntandvården och har regelbundet auskultanter som närvarar vid vår patientbehandling.
Alla yrkeskategorier i teamet är engagerade i kurser, föreläsningar och auskultationer.
Vår uppgift är att utifrån patientens förutsättningar erbjuda bästa tänkbara vård, på lång och kort sikt, för att få trygga patienter med god tandhälsa.

Kvalifikationer

Du som söker är en engagerad och intresserad person. Du är utbildad tandsköterska och vill utvecklas i Din yrkesroll samtidigt som Du tycker om att arbeta i team.
Du kommer att ha ett nära samarbete med våra specialister.
Det är meriterande om Du har erfarenhet av att arbeta med protetik men vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service är en naturlig del av Ditt förhållningssätt. Vidare är Du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.
Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.
Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.