Biträdande avdelningschef Barn- och Ungdomsmedicin Neonatalavdelning, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Neonatalen söker biträdande avdelningschef.

På neonatalavdelningen arbetar vi i moderna lokaler, där barn och föräldrar samvårdas. Vi har ett nära samarbete mellan Förlossning och BB. Vidare har vi det länsövergripande ansvaret för vården av alla sjuka nyfödda eller för tidigt födda barn i Dalarna. Vi bedriver lättvård och intensivvård på enhetens 16 vårdplatser samt dagvårdsverksamhet.

Som biträdande avdelningschef får du förmånen att leda en fantastisk och kompetent personal som har en genuin vilja att göra positiv skillnad för våra nyfödda barn och deras föräldrar/familj.

Arbetsuppgifter

Som biträdande avdelningschef har du ett nära samarbete med avdelningschefen. På så sätt skapas förutsättningar för ett utvecklande och närvarande ledarskap.
Som ledare inspirerar du och tar tillvara medarbetarnas kunskaper samt ser till att de erhåller kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.

Du kommer att ha personal - och verksamhetsansvar inom enheten. I samråd med avdelningschef leder och fördelar du arbetet på avdelningen.

Du stimulerar och stödjer dina medarbetare så att ni tillsammans med klinikens övriga verksamheter bedriver ett systematiskt förbättringsarbete och upprätthåller en väl fungerande verksamhet, vad gäller arbetsmiljö, patientsäkerhet och effektivitet.

Du ersätter avdelningschefen vid dennes frånvaro och kommer då bl.a. ansvara för ekonomi, lönesättning, rehabiliteringsfrågor, arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Utbildning och erfarenhet inom chefs- och ledarskap är mycket meriterande. Specialistutbildning inom; Hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller intensivvård alt. Leg. Barnmorska är särskilt uppskattat liksom erfarenhet av barnsjukvård.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Vi söker dig som har en positiv grundinställning, mycket hög social förmåga, mod, vilja och ett genuint intresse av ledarskap.
Du har god organisatorisk förmåga, lätt för att ta initiativ och en hög simultankapacitet.

Tjänsten innebär tillsvidareanställning i grundprofessionen och 2-årigt förordnande som biträdande avdelningschef.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.