Överläkare klinisk Kemi-Transfusionsmedicin Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Laboratoriemedicin Dalarna (LmD) består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin. Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta (klinisk kemi/transfusionsmedicin), Borlänge (provtagningsenhet samt PK-analys), Falun (klinisk kemi, mikrobiologi, och transfusionsmedicin), Ludvika (klinisk kemi/transfusionsmedicin) och Mora (klinisk kemi/transfusionsmedicin).

Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren. Du kommer att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern utrustning vid alla våra laboratorier. I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation. Laboratoriet i Falun arbetar gränsöverskridande mellan klinisk kemi, transfusionsmedicin samt klinisk mikrobiologi.

Vi söker dig som vill arbeta i en väl fungerande, lagom stor laboratorieorganisation med ett mycket brett arbetsfält. Kompetens och intresse för hematologi och transfusionsmedicin är meriterande men inte ett krav. I arbetsuppgifterna ingår fortbildning av personal. Även undervisning av BMA-studenter och handledning av ST-läkare ingår i tjänsten.

Huvudorten för verksamheten är Falun. Totalt är det ca 160 anställda inom hela organisationen varav 3 läkartjänster inom klinisk kemi. Klinisk kemi har ett brett analyssortiment och utför drygt 3,9 miljoner analyser per år. Antalet blodtappningar inom transfusionsmedicin är c:a 16000.

Vid Falu lasarett finns dessutom ett kliniskt forskningscentrum CKF.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistkompetens i klinisk kemi.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.