IT-koordinator paketering, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca. 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.
IT-Teknik är en av tre avdelningar på MiT som består av två sektioner, Servicedesk och Drift och Teknik. Vi söker nu till sektion Drift och teknik, en koordinator som kan förstärka vårt objekt IT-arbetsplats. Objektet besår av sex medarbetare och leds av förvaltningsledare IT. Du kommer tillsammans med oss att jobba med att stödja vården kring service, support och beställningar.

Arbetsuppgifter

Som koordinator för paketering och leverans av applikationer kommer du att arbeta med att optimera leveranser mot kund och vår klientplattform samt övrig IT-infrastruktur, allt för att uppnå största kundnytta på ett effektivt sätt. Det kan handla om allt mellan felavhjälpning till att utbilda och beställa lösningar. Du kommer att ansvara för paketeringsprocessen och delar av de verktyg vi använder inom Landstinget.

Du kommer att ha en daglig dialog med våra kunder/medarbetare för att lösa olika problem och frågeställningar. Du kommer vidare att hantera beställningar inom aktuellt område.

I rollen ingår det att arbeta strukturerat inom objektet IT-arbetsplats och att använda vårt ärendehanteringssystem och verktyg kring paketering och leverans samt möta våra kunder via telefon och på plats. Ett proaktivt arbete med att utveckla enhetens rutiner, processer och arbetssätt kring våra klientlösningar är en del i rollen.

Rollen som koordinator innebär många kontakter både internt och externt vilket ställer höga krav på ett kundfokuserat och professionellt förhållningssätt där lyhördhet är en viktig del. Du är driven, självständig och kan arbeta i team mot gemensamma mål.

Kvalifikationer

Krav
Du har högskoleutbildning inom IT-området, alternativt har du eftergymnasial eller annan utbildning förvärvade i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
Du har bred IT bakgrund som drifttekniker/koordinator eller liknande och god kunskap inom såväl mjukvara som hårdvara.
Du har flerårig erfarenhet av Microsoft produkter som SCCM och känner till paketeringsverktyg som Admin studio eller liknande.
Du har förmåga att bygga och bibehålla relationer och du kan genom tydlig och informativ kommunikation styra och samordna paketeringsresurserna.
Du har vana i att hantera processer och kan dokumentera på ett strukturerat sätt. Du har kännedom och erfarenhet av ITIL. Arbetet ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har utbildning i Windows OS - Windows 10 och Windows 7, erfarenhet av PM3, om du är certifierad inom Microsoft samt har arbetat inom offentlig verksamhet och har kunskaper om:
. verktyg för mobillösningar och managering av enheter
. applikationspaketering och installationer
. skriptning med olika verktyg som Power Shell m.m.
. certifiering av drivrutiner för hårdvara
. klientadministration via Active Directory och Group Policy
. licenshantering
. Service Desk.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, såsom intresse för och förmåga att ta ansvar, inte bara för din egen arbetsinsats, utan också för din roll som en del i arbetsgruppens samlade resultat. Du har en god initiativförmåga, är lösningsfokuserad, prestigelös och kan arbeta såväl självständigt som i grupp mot uppsatta mål.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.