Filmkonsulent växthus och talangutveckling 100%, Film i Dalarna, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Film i Dalarna är ett regionalt resurscentrum för film i Dalarna. Film i Dalarna har i sitt uppdrag att stödja och utveckla unga i sitt filmskapande.

Vi söker en inspirerande filmkonsulent som har en stark känsla för filmen som uttrycksmedel och konstart, pedagogiskt verktyg och näring. Du kan med entusiasm och engagemang hantera förändrings- och utvecklingsprocesser som leder Film i Dalarna framåt.
Du ingår i en arbetsgrupp bestående av ytterligare 4 personer. Allas uppgift är att stödja och främja film i länet men med olika utgångspunkter.

Din roll är att:

Stödja unga i deras filmskapande genom växthusstöd, talangsatsningar och teknikutlåning.
Stödja filmproduktioner med anknytning till länet.
Handlägga delar av det finansiella filmstödet och teknikutlåning.
Handleda filmare genom att bolla idéer, ge feedback på manus och bidra med kontaktnät.
Skapa förutsättningar för att filmarbetare ska kunna verka och bo i Dalarna.
Arbeta med strategisk kommunikation.
Ansvara för redaktionellt innehåll för web, nyhetsbrev, pressmaterial och sociala medier.

Du ska arbeta med att förankra, synliggöra och utveckla filmen i länet genom att initiera, stödja och främja projekt av olika slag, till exempel som filmfestivaler, evenemang och olika websatsningar.
Du ska agera som Film i Dalarnas ansikte utåt mot omvärlden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- Har högskoleutbildning, eller motsvarande, med inriktning mot film/media
- Har utbildning i filmens dramaturgi
- Har god kännedom om svensk film/kulturpolitik
- Har arbetslivserfarenhet inom filmområdet
- Har stor egen drivkraft med förmåga till självständigt arbete mot gemensamma mål
- Är kommunikativ och samarbetsinriktad, strategisk och strukturerad, såväl i det interna som i det utåtriktade arbetet.
- Har stor kunskap och erfarenhet av att arbeta med redaktionellt innehåll för web, nyhetsbrev och pressmaterial.
- Har stor erfarenhet av att administrera sociala medier.
- Har erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation och/eller erfarenhet av samverkansmodellen.Vill du vara med och påverka framtiden för film i Dalarna? Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.