Tandsköterska till Specialisttandvården

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

COR är lokaliserad vid Tandvården Manhem, där dessutom Dentlab och Specialistkliniken för Tandreglering finns.
COR är en länsövergripande verksamhet för specialisttandvård inom ämnesområdena endodonti, parodontologi, pedodonti och oral protetik. På kliniken arbetar ca 30 personer.
Vi behandlar patienter på remiss från allmäntandvården, privattandvården och från sjukvården, samt utbildar/utvecklar tandvårdspersonal och bedriver forskning inom ämnesområdet.
Vi använder datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring. Vi har digital röntgen.

På avdelningen för Parodontologi i Falun arbetar 2 specialister i Parodontologi, fyra tandhygienister, liksom två rutinerade tandsköterskor. Vi är ett gäng som trivs med att jobba tillsammans i olika team.

Arbetsuppgifter

Vi utvecklar vår verksamhet och behöver nu ytterligare en tandsköterska till specialistklinikens parodontologiavdelning. Dagtid måndag-fredag.

Parodavdelningen har ca 300 inkommande remisser per år från allmäntandvården, privattandvården samt hälso- och sjukvården.
Våra patienter behandlas bland annat med såväl parodontalt kirurgiska och icke kirurgiska metoder samt implantatkirurgi.

Vi besöker Folktandvårdskliniker för konsultationer och föreläsningar.
Vi håller även kurser för allmäntandvården och har regelbundet auskultanter som närvarar vid vår patientbehandling.

Alla yrkeskategorier i teamet är engagerade i kurser, föreläsningar och auskultationer.

Vår uppgift är att utifrån patientens förutsättningar erbjuda bästa tänkbara vård, på lång och kort sikt, för att få trygga patienter med god tandhälsa.

Kvalifikationer

Du som söker är en engagerad och intresserad person. Du är utbildad tandsköterska och vill utvecklas i Din yrkesroll samtidigt som Du tycker om att arbeta i team.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra specialister.

Det är meriterande om Du har erfarenhet av att arbeta med parodpatienter men vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt.
Du tycker att omhändertagande och service är en naturlig del av Ditt förhållningssätt. Vidare är Du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
Du använder svenska i tal och skrift.

Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.
Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots.
För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Övrigt

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt den regionala kollektivtrafiken. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.