Vårdkoordinator psykiatrimottagning Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Den psykiatriska öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter och med slutenvårdskliniker i Säter och Falun.

På psykiatrimottagningen i Mora finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad. Mottagningen är uppdelad i fyra olika team: läkarteam, akutteam, utrednings- och behandlingsteam och psykoterapeutiskt team. Det finns ett strukturerat samarbete mellan teamen där man gemensamt fyller de behov av olika kompetenser som finns inom basenheten. På mottagningen arbetar psykiatriker, sjuksköterskor, psykologer, terapeuter, arbetsterapeuter, socionomer och medicinska sekreterare.
Inom basenheten finns dessutom tre psykiatriska mottagningsteam i Mora, Rättvik och Malung som är bemannade upp till sjuksköterskenivå.
Vi söker nu en vårdkoordinator till psykoterapeutiska teamet på Mora lasarett.
Som vårdkoordinator är du fast vårdkontakt och spindeln i nätet för patienter med pågående psykoterapeutisk behandling och du kommer att fylla en mycket viktig funktion för att arbetet ska flyta på ett så smidigt sätt som möjligt. I rollen som vårdkoordinator kommer du att vara patientens stöd i skiftande sammanhang för att optimera pågående insatser och för att underlätta patientens väg genom vården. Du kommer att hjälpa patienten med medicinska och rehabiliterande åtgärder som inte ryms inom ramen för psykoterapin. Samverkan både extern och intern är ofta förekommande. Andra arbetsuppgifter kan komma att tillkomma vartefter koordinatorfunktionen utvecklas. Om intresse finns kan det också bli aktuellt att delta i olika gruppbehandlingar tillsammans med annan behandlare.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, gärna med utbildning inom vård- och stödsamordning och/eller specialistutbildning i psykiatri. Tidigare erfarenhet av arbete inom specialistvårdspsykiatrin är meriterande.
Vi söker dig som har en mycket god organiseringsförmåga, en uttalad god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer med kollegor både externt och internt. Du är kommunikativ och diplomatisk samtidigt som du inte räds för att fatta egna beslut och har förmågan att prioritera. Som person är du ödmjuk och positiv och vågar ta egna initiativ. Funktionen kräver stor flexibilitet och god förmåga att kunna planera, strukturera och hitta bra lösningar. Det är också viktigt att kunna göra självständiga bedömningar av aktuellt vårdbehov och att vara både lyhörd och tydlig.
Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av direkt arbete med psykiatriska patienter och ett empatiskt förhållningssätt.

Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda ett spännande och utvecklande arbete samt utvecklingsmöjlighet och fortbildning inom ditt område. Vi är lyhörda för dina önskemål och värdesätter engagemang och initiativtagande.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.