Verksamhetschef Laboratoriemedicin Dalarna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Laboratoriemedicin Dalarna ingår i Division medicin och består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin. Verksamheten är länsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Mora. Antal anställda är ca 175.

Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren. Du kommer att arbeta i nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern teknik och utrustning vid alla laboratorier. LmD har en väl utvecklad mikrobiologisk avdelning. Laboratoriet är utrustat med senaste teknik såsom malditofutrustning, utodlingsrobot, snabb PCR samt välutrustad PCR-avdelning. Transfusionsmedicin utför ca 16000 tappningar/år och komponentbereder blodet med automatiserad utrustning med senaste teknik.
Vi har en utbyggd patientnära analysverksamhet i hela Dalarna. Laboratoriemedicin har egen dataenhet för drift och underhåll av det multidisciplinära datasystemet. I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation. Laboratoriemedicin har i ökande grad skapat integration mellan kemi, mikrobiologi och transfusionsmedicin.
Vi har en väl fungerande kvalitetsenhet och är ackrediterad enligt ISO 15189 inom klinisk kemi samt klinisk mikrobiologi.
Vi erbjuder dig:
-Stimulerande och utvecklande arbete
-Kompetenta och positiva medarbetare inom olika yrken med gedigen kunskap och erfarenhet.

Arbetsuppgifter:
Du har ansvar för att leda, planera och utveckla verksamheten enligt verksamhets- och budgetram, samt enligt lagar och avtal.
Du har det samlade ansvaret för diagnostik, kvalitetsarbete, utbildning, biobankning och utveckling. Du har också det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du leder laboratoriemedicins ledningsgrupp. Du ansvarar också för utveckling av verksamheternas ledningssystem, produktionsplanering och systematiskt arbetsmiljöarbete. Du deltar i det regionala samarbetet. Din närmaste chef kommer att vara divisionschefen.

Kvalifikationer

Vi söker en verksamhetschef som med engagerat ledarskap tillsammans med kompetenta medarbetare och chefer kan förverkliga och leda verksamheten mot våra högt uppsatta mål och där patienten alltid är i fokus.
Du har en relevant högskoleutbildning och en gedigen professionell bakgrund inom hälso- och sjukvården, gärna klinisk laboratorieverksamhet. Du tar ansvar och skapar resultat och har förmåga att utveckla verksamheten i dialog med medarbetare och beställare. Du har analys- och beslutsförmåga och kan leda genom andra.

Det är viktigt att Du är en god kommunikatör och har god förmåga att samarbeta.
Chefs- och ledarerfarenhet från uppdrag av liknande karaktär och storleksordning är värdefullt och formell ledarutbildning är meriterande.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och referenser.
Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat till 3-4 år, med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Körkort erfordras.

Fackliga kontakter:
Ledarna, Elisabeth Gyllenhak Grop, 0250-493490, elisabeth.grop@ltdalarna.se
Vårdförbundet, Kerstin Erlandsson, 070-2241432, info.dalarna@vardforbundet.se
SACO, Annelie Sundstedt, 0243 - 497371, saco.dalarna@ltdalarna.se
Vision, Elisabeth Norgren 072-215 70 80, vision.falun@ltdalarna.se
Kommunal, Eva Sens, 023-49 27 88, kommunal.centralt@ltdalarna.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.