Hjälpmedelstekniker, LD Hjälpmedel, Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.


----------
Vi söker dig med intresse för människa och teknik och som vill säkerställa en trygg hjälpmedelsmiljö för våra hjälpmedelsanvändare, bland annat genom att genomföra återkommande kontroller/besiktningar och reparationer på hjälpmedel ute på fältet, i såväl privata hem som på vårdinrättningar.
-----------

Arbetsuppgifter

Teknisk Service är en avdelning inom LD Hjälpmedel som främst arbetar med förebyggande/avhjälpande underhåll, inställningar, installationer och besiktningar samt rekonditionering av hjälpmedel. Vi arbetar över hela länet. Servicen utförs på vårdinrättningar, i brukarnas egna hem samt på våra verkstäder i huvudsak. Den del av Teknisk Service som vi nu söker ytterligare tekniker till utför våra tjänster främst på fältet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Återkommande kontroll (besiktning) av hjälpmedel.
- Förebyggande/avhjälpande underhåll av hjälpmedel.
- Montering och demontering
- Leverans och montage av hjälpmedel.
- Inställning och anpassning av hjälpmedel.

Placeringsort är Mora.

Kvalifikationer

Krav:
- Teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
- Minst ett års erfarenhet av teknisk service inom något av områdena el/elektronik eller mekanik.
- God samarbetsförmåga och hög social kompetens är ett krav då vi arbetar med människan i centrum.
- Datorvana.
- Körkort för personbil (manuell växellåda).
- Mycket goda kunskaper i det svenska språket och ha förmåga att uttrycka väl i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter:
- Tekniskt arbete på hjälpmedel.
- Arbete med hjälpmedelsanvändare/patienter.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.