Hjälpmedelskonsulent (leg arbetsterapeut) LD Hjälpmedel Borlänge, Team hab

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

Rörelse är en avdelning inom LD Hjälpmedel vars uppdrag omfattar stöd, rådgivning, konsultation, information, utbildning samt att tillhandahålla säkra och funktionella hjälpmedel såsom rullstolar, sängar, rollatorer med mera, till kunder i hela länet. Här arbetar 36 medarbetare bestående av hjälpmedelskonsulenter och tekniker samt en avdelningschef och en biträdande avdelningschef. Vi arbetar i team inom olika produkt- och funktions-områden. Verksamheten är belägen på Hjälpmedelscentralen i Borlänge och i Mora.

Läs gärna mer på www.ltdalarna.se/ldh

Arbetsuppgifter

Nu behöver vi förstärkning och söker en ny medarbetare till det team som arbetar med vår största kund, Habiliteringen Dalarna, med fokus vuxna brukare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att vara ett stöd till kunden i förskrivningsprocessens alla delar, främst genom rådgivning, utprovning och anpassning samt handläggning av beställningar. I arbetsuppgifterna ingår även sortimentsarbete och information till våra kunder.

Kvalifikationer

Krav:
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med minst 3 års yrkeserfarenhet av habilitering/ rehabilitering. Du har erfarenhet av behovs- och aktivitetsbedömning, förskrivning och utprovning av hjälpmedel i hemmiljön samt har erfarenhet av undersökning, behovsbedömning och problemlösning. Datorvana, körkort och körvana är ett krav. (B-körkort för manuell växellåda)

Meriterande:
Erfarenhet av neurologisk/geriatrisk rehabilitering.

Personliga egenskaper:
För att var framgångsrik i arbetet behöver du ha ett praktiskt handlag och tycka om att hitta lösningar i kombinationen människa - teknik. Du sätter kunden i centrum och har ett konsultativt arbetssätt utifrån våra kunders behov. Du har lätt för att samarbeta, organisera, planera och arbeta strukturerat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Se även vår annons för hjälpmedelskonsulent (leg arbetsterapeut) elrullstolar:
http://www.ltdalarna.se/Jobb-och-utbildning/ltjheroma/224/

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.