Senior IT-specialist IT-arbetsplats

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

ARBETSPLATSBESKRIVNING
Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca. 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna. IT-Teknik är en av tre avdelningar på MiT som består av två sektioner, Servicedesk och Drift och Teknik. Vi söker nu till sektion Drift och teknik, en IT-specialist som kan förstärka vårt objekt IT-arbetsplats. Objektet besår av 8st medarbetare och leds av förvaltningsledare IT. Du kommer tillsammans med oss att jobba med att stödja vården kring service, support och beställningar.

ARBETSBESKRIVNING
Du kommer att arbeta med att optimera leveranser mot kund och vår klientplattform samt övrig IT-infrastruktur, allt för att uppnå största kundnytta på ett effektivt sätt. Du kommer att ha en daglig dialog med våra kunder/medarbetare för att lösa olika problem och frågeställningar.

I rollen ingår det att arbeta strukturerat inom objektet IT-arbetsplats och att använda vårt ärendehanteringssystem och verktyg. Ett proaktivt arbete med att utveckla enhetens rutiner, processer och arbetssätt kring våra klientlösningar är en del i rollen.
Rollen innebär många kontakter både internt och externt vilket ställer höga krav på ett kundfokuserat och professionellt förhållningssätt där lyhördhet är en viktig del. Du är driven, självständig och kan arbeta i team mot gemensamma mål.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER
Krav
Du har högskoleutbildning inom IT-området, alternativt har du eftergymnasial eller annan utbildning förvärvade i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Du har bred IT bakgrund, och har tidigare hanterat en stor klientplattform som drifttekniker eller liknande och god kunskap inom såväl mjukvara som hårdvara. Du har flerårig erfarenhet av Microsoft produkter.
Du är van att hantera en större klientmiljö och kan ta ansvar för att optimera vår miljö på ett säkert och tillgängligt sätt. Du kan även ta ansvar för att aktivt utveckla vår klientplattform, att operativsystem är konfigurerade korrekt och kan hantera återkommande uppdateringar enligt Microsoft livscykel.
Nödvändiga kompetenser:
. Microsoft SCCM / Intune
. Microsoft Windows 10/7 och Windows Server
. kunskaper inom Powershell
. kunskap inom Activedirectory och Group Policy
. erfarenhet av att arbeta i större Microsoft SCCM-miljöer
. förmåga att felsöka och optimera befintliga system
. ha arbetat med drift och förvaltning av större verksamheter
. arbeta strukturerat med tester
. minst 7 års erfarenhet

Du har vana i att hantera processer och kan dokumentera på ett strukturerat sätt. Du har kännedom och erfarenhet av ITIL. Arbetet ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.
Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av PM3, att du är certifierad inom Microsoft samt har arbetat inom offentlig verksamhet och har kunskaper om:

. erfarenhet av att arbeta i större terminal-server miljö
. arbetet med applikationspaketering MSI, App-V
. Office365/Azure, Azure AD
. Microsoft exchange
. certifiering av drivrutiner för hårdvara
. erfarenhet med Service Desk
. Erfarenhet av eKlient (Gemensam klientlösning inom landsting)

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi tror att du kommer från konsultbranschen alternativt har du verkat i en större organisations IT-avdelning.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.