Vidareutbildning med studielön - Landstinget Dalarna

Vidareutbildning med studielön

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Landstinget Dalarna erbjuder möjligheten för biomedicinska analytiker och fysioterapeuter att vidareutbilda sig, med studielön på 25 000 kronor, under förutsättning att erforderliga beslut kan fattas.

För heltidstudier är studielönen på 25 000 kronor i månaden innan skatt och för halvfartsstudier 12 500 kr i månaden innan skatt. Studierna är semestergrundande och du får semesterdagar som om du hade arbetat. Vidareutbildningarna kan sökas inom följande områden:

  • Magisterutbildning i diagnostisk cytologi
  • Magisterutbildning i fysioterapi

Ansökan för studier och studielön 

Till ubildningen görs ansökan via Antagning.se, senast den 18 april. Sista ansökningsdatum för studielön är den 23 april.

Ansökan om studielön är nu stängd.

Villkor för att beviljas studielön

Du ska inneha en minst 12 månader sammanhängande, och väl vitsordad, tillsvidareanställning inom yrket. Både internt och externt sökande är välkomna att ansöka om studielön för vidareutbildning, du behöver alltså inte ha arbetat dina 12 månader hos Landstinget Dalarna för att kunna ansöka om en plats.

Om du blir aktuell för en av platserna med studielön kommer du att skriva på ett avtal, där du förbinder dig till att, efter avslutad utbildning, arbeta vid Landstinget Dalarna i den nya yrkesrollen under minst 24 månader med en sysselsättningsgrad på minst 75 %.

Hitta rätt utbildning

Studera.nu kan du läsa mer om de olika vidareutbildningsprogrammen och se vilka orter som erbjuder utbildningen. Du får söka utbildning på valfri ort men det måste vara inom ett av de områden som ingår i satsningen.

Planerar du att studera till hösten?

Glöm inte att meddela din chef så snart som möjligt. Även om du idag inte vet om du blir antagen till utbildningen bör du meddela dina planer eftersom din chef annars kan neka dig tjänstledigt, med hänvisning till planeringsskäl.

Är du sjuksköterska och har sökt studielön för vidareutbildning till specialistsjuksköterska eller barnmorska?

För er som har sökt studielön kommer ansökan att behandlas som utbildningsanställning. Läs mer om utbildningsanställning för sjuksköterskor.