Längtan tillbaka till akutsjukvården öppnade nya möjligheter

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Cecilia Anderssén

Efter några år inom hemsjukvården började Yvonne Norlander längta tillbaka till lasarettet och akutverksamheten i Falun. I samma veva såg Yvonne ett erbjudande om att få vidareutbilda sig och samtidigt behålla sin lön.

Yvonne blev färdig sjuksköterska i januari 2010 och har sedan dess arbetat inom både ortopedi, akutsjukvård och hemsjukvård. Under tiden inom hemsjukvården började hon sakna akutverksamheten och kände att hon ville tillbaka.

- En före detta kollega tipsade om en ledig tjänst på IVA och då tog jag chansen. Jag blev erbjuden tjänsten och fick möjlighet att prova om jobbet passade mig. Jag trivdes bra och sökte sedan Landstinget Dalarnas utbildningsanställning för att vidareutbilda mig till specialistsjuksköterska inom intensivvård.

I dag har Yvonne sin tjänst kvar på IVA i Falun, men utbildar sig på distans från Mälardalens högskola i Eskilstuna. Utbildningsanställningen innebär att hon får behålla sin lön som sjuksköterska under studietiden.

- Att få möjlighet att studera med lön var ett måste eftersom jag redan hade studielån sedan tidigare. Det är toppen att kunna koncentrera mig på studierna eftersom det är högt tempo och inte känna att jag behöver jobba extra för att få ekonomin att gå runt.

Nu är drygt halva utbildningen klar och Yvonne blir färdig specialistsjuksköterska i början på sommaren.

- När jag är klar kommer jag att börja arbeta på IVA i Falun igen och ser fram emot att ta med mig mina nya kunskaper dit. Utbildningsanställningen är även semestergrundande, så jag ser också fram emot att få lite semester.