Utbildningsanställning

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Sjuksköterskor LD

En utbildningsanställning som sjuksköterska innebär att utbildning till specialistsjuksköterska eller barnmorska sker under den pågående anställningen, med bibehållen grundlön.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med bibehållen grundlön som sjuksköterska med placering, under utbildningstiden, inom den verksamhet där specialistutbildningen kommer att leda till en fortsatt anställning. Inför höstterminen 2017 har vi totalt 25 platser med studielön eller utbildningsanställning.

Vidareutbildningarna kan sökas inom följande 9 områden:

  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot akutsjukvård
  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot anestesisjukvård
  • Specialistsjuksköterska med inriktning distriktssköterska
  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar
  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård
  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot operationssjukvård
  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot palliativ vård
  • Specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatrisk vård
  • Barnmorskeprogrammet

Ansökan för studier och utbildningsanställning

Till utbildningen görs ansökan via Antagning.se, senast den 18 april. Sista ansökningsdatum för utbildningsanställning är den 23 april.

Ansökan till utbildningsanställning är nu stängd.

Villkor för att beviljas utbildningsanställning

Du ska inneha en minst 12 månader sammanhängande, och väl vitsordad, tillsvidareanställning som sjuksköterska. Både internt och externt sökande är välkomna att ansöka till en utbildningsanställning, du behöver alltså inte ha arbetat dina 12 månader hos Landstinget Dalarna för att kunna ansöka om en plats.

För att kunna erbjudas utbildningsanställning är förutsättningen att medarbetaren är behörig och har blivit antagen till specialistutbildning eller barnmorskeutbildning. Med specialistutbildning avses de inriktningar som anges i högskoleförordningen.

I utbildningen ingår både teoretiska och verksamhetsförlagda studier. Studietakten för en specialistutbildning eller barnmorskeutbildning kan vara på hel- eller deltid och utbildningsanställningen utformas utifrån de krav som ställs på studierna samt utifrån verksamheternas behov. 

Hitta rätt utbildning
Studera.nu kan du läsa mer om de olika vidareutbildningsprogrammen och se vilka orter som erbjuder utbildningen. Du får söka utbildning på valfri ort men det måste vara inom ett av de områden som ingår i satsningen.

Planerar du att studera till hösten?
Glöm inte att meddela din chef så snart som möjligt. Även om du idag inte vet om du blir antagen till utbildningen bör du meddela dina planer eftersom din chef annars kan neka dig tjänstledigt, med hänvisning till planeringsskäl.

Är du sjuksköterska och har sökt studielön?
För er som redan har sökt studielön kommer ansökan att behandlas som utbildningsanställning.