Tim – en hjälte med luft under vingarna

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Efter en sommar som sjuktransportör på Ambulanssjukvården fick Tim stanna kvar. Han jobbar extra och studerar vidare på Sjuksköterskeprogrammet vid Högskolan i Falun.

Under sommaren 2016 arbetare Tim på Ambulanssjukvården Dalarna och körde sjuktransport (lättambulans).

- Jag fick en väldigt bra start med två veckors utbildning + tre introduktionsdagar med en handledare. Detta gav mig en trygg start och tid att lära känna mina kollegor. Jag sökte till Landstinget Dalarna för att få erfarenhet till mitt framtida yrke som sjuksköterska.

Att jobba som sjuktransportör är väldigt omväxlande, man aldrig vet hur arbetsdagen kommer att se ut vilket är både krävande och utmanande.

- För mig som tidigare arbetat ganska lite inom vården har patientkontakten varit väldigt lärorik och gett mig värdefull erfarenhet. Jag har fått möta patienter ifrån 2 månaders ålder till 98år och med väldigt varierande sjukdoms-/skadebild. Som en bonus har jag även lärt mig att hitta väldigt bra på vägarna lokalt i Falun samt i övriga länet.

Tim är bekväm i rollen att framföra olika fordon. På fritiden flyger han flygplan, närmare bestämt en Cessna 172 på flygklubben i Borlänge men är även utbildad att flyga i tung kommersiell luftfart.

- Det är det som är så bra med att bo i Dalarna. Det är nära till jobbet, flygfältet, naturen, stadsliv och högskolan. Jag tycker Falun är den perfekta staden att bo i! Om storstadsliv lockar så är dessutom Stockholm bara två och en halv timme bort med tåg.

- Det som driver mig både inom sjukvården och flyget är att aldrig veta hur nästa dag kommer att bli, variationen i båda yrkena ger både spänning och utmaning. Ena stunden går allt som planerat medan i nästa kan allt ställas på sin spets.

Efter sommarjobbet fick Tim anställning på timme och arbetar nu extra vid sidan av sina studier. Efter avslutade studier har han som mål att arbeta inom ambulanssjukvården och ser jobbet på sjuktransporten känns om en bra inkörsport.

- Jag kan varmt rekommendera sjuksköterskestudenter att sommarjobba inom Landstinget Dalarna. Du får mycket kunskap och erfarenhet som är till nytta i din framtida karriär och det erbjuds många olika arbetsområden vilket gör att det finns något för alla.