Sanna, sjuksköterska

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

”Jag lärde mig minst lika mycket som under mina år på universitetet”

- Sommaren 2015 jobbade jag som sjuksköterskevikarie på avdelning 50 (allmän medicinavdelning) på Mora lasarett. Under mina sommarmånader hos Landstinget Dalarna har jag lärt mig minst lika mycket som under mina tre år på universitetet och det är en häftig känsla. Jag fick en bra inskolning även om den bara var 2 veckor. Jag fick möjlighet att arbeta tillsammans med min handledare under mina första veckor efter inskolningen vilket kändes tryggt.

- Efter sommaren fick jag förfrågan om en tillsvidareanställning som jag tackade ja till. Att jobba som sjuksköterska är världens bästa jobb. Jobbet är väldigt roligt och utvecklande, man möter nya utmaningar varje dag, och jag gillar den stimulansen. Det handlar även mycket om ansvar och det är viktigt att lära sig prioritera.

- Mina kollegor är helt fantastiska och är en stor anledning till att jag trivs så bra. Jag har känt att jag alltid kan fråga om det är något jag inte kan eller som jag känner mig osäker på. Avdelning 50 är en allmän medicinavdelning med inriktning på lungor, njurar och magtarm, vilka alla är spännande patientgrupper. Att möta så många olika människor är väldigt roligt och givande.

- Jag läste till sjuksköterska i Linköping och tog examen i juni och hade sedan länge bestämt mig för att söka mig tillbaka till Dalarna när jag blivit färdig sjuksköterska. Jag kommer ursprungligen från Orsa. Det var främst saknaden efter familjen och längtan efter naturen som fick mig att flytta hem till Dalarna igen.