Pernilla och Peter, undersköterskor

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Pernilla Olmarker och Peter undersköterskor.

Pernilla Olmarker och Peter Arvidsson är båda undersköterskor på Ortopeden, avd 17 i Falun. Båda gillar den akuta verksamheten och det var också därför de sökte sig hit.

Vad är roligast med jobbet?

Framförallt att det är ortopediskt, det är jag intresserad av, säger Pernilla som är relativt ny inom landstinget. Hon började som undersköterska för två år sedan. Alla olika typer av patienter i alla åldrar gör jobbet roligt. Vi har också roligt i personalgruppen, blandade åldrar med både tjejer och killar. Och att lära sig nya saker nästan varje dag.

Peter Arvidssson, som jobbat i 13 år håller med om att det är omväxlande och att han som undersköterska får ta mycket ansvar. Vi får göra så mycket skiftande arbetsuppgifter, säger han.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Landstinget Dalarna?

När jag gick min utbildning till undersköterska gjorde jag min praktik på Ortopeden, berättar Pernilla och sen blev jag erbjuden jobb här. Jag sökte mig till landstinget eftersom jag vill jobba med sjukvård.

Peter berättar att han gillar den akuta verksamheten. Som undersköterska här i landstinget har man stort ansvar och får göra mer än om man jobbar inom kommunen. Vi sätter bland annat kateter, tar prover och gör blodanalyser.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?

Det är så väldigt varierande, säger båda! En dag kan det gå åt en massa personal åt bara en patient och nästa dag ser det helt annorlunda ut. Det är det roliga, att det växlar!

Det här visste ni inte om mitt yrke

Som undersköterska på Ortopeden får vi göra väldigt mycket, vilket jag trivs med, säger Pernilla. Vi har den mesta kontakten med patienten, avslutar Peter.