Meral, tandläkare

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Vården var något som alltid lockat Meral Karakas som en yrkesmöjlighet. – Jag sneglade på både läkar och tandläkarutbildningen men tyckte att tandläkaryrket var mer spännande. Idag är hon verksamhetschef och tandläkare vid folktandvården på Borlänge sjukhus.

– Under gymnasietiden fick jag en ny, ung tandläkare som inspirerade mig och jag tyckte om arbetsmiljön i tandvården. Dessutom är jag kreativ med mina händer så då blev det tandläkarutbildningen i Malmö. Meral såg fram emot att få flytta hemifrån och var redo för att möta nya utmaningar.
– När jag kom till Malmö var det en ny värld som öppnade sig men allt var inte bra med den. Jag stördes av den tydliga segregationen i Malmö som jag inte var van vid i Borlänge. Men fem långa år som student i Malmö gick fort och tandläkar-utbildningen var mycket bra och utvecklande. Nu var jag redo för arbetslivet.

Tillbaka till Dalarna

Meral sökte sig tillbaka hem till Dalarna. Det blev först sommarjobb under utbildningen som sedan ledde till fast jobb efter examen 2005 hos folktandvården i Borlänge.

Läs mer om Meral Karkas i Inblicks artikel