Malin, undersköterska infektionsklinik

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

"Alla borde prova att jobba som undersköterska inom Landstinget Dalarna"

– Som undersköterska inom Landstinget Dalarna får man verkligen hjälpa till och känna att man gör något viktigt för en annan människa. Att träffa patienter är otroligt lärorikt och man växer varje dag genom att möta så många olika individer.

Malin Rälg Olsson, undersköterska infektionskliniken Falu lasarett

– Det var sommaren efter gymnasiet som jag började jobba inom sjukvården. Jag hade tidigare haft min praktik på Infektionskliniken Falu lasarett (avdelning 54) och det var under praktiken som jag blev erbjuden sommarjobb. Jag tvekade inte att tacka ja eftersom jag blev bra bemött och trivdes superbra inom Landstinget Dalarna.

– Det gick relativt fort att komma in i rutinerna på arbetsplatsen och jag blev introducerad steg för steg. Arbetet är väldigt brett med allt från kontroller, blodprov, andra prov och odlingar, EKG, såromläggningar, undersökningar med mera. Det är otroligt roligt och intressant och gör att ingen dag är den andra lik.

– Som undersköterskor är vi närmast patienterna och hjälper bland annat till med den personliga omvårdnaden. Det kan vara både stressigt och tålamodskrävande, men när man vet att man gör något bra för en annan människa och patienterna visar uppskattning så väger det över.

– Jag tycker att alla ska våga prova på att jobba som undersköterska inom Landstinget Dalarna. Ett sommarjobb är en väldigt bra möjlighet att få testa om det är en roll som känns rätt och som man passar för.