Jenny, hjälpmedelskonsulent

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Jenny Lerström.

– Det är jättespännande att arbeta med människor, säger Jenny Lerström. Hon växte upp som storasyster för flera syskon hemma i Borlänge. – Det betydde att jag tidigt fick ta ansvar. Det var nog för att jag ville det och mina föräldrar uppmuntrade det, undan för undan. I dag är Jenny hjälpmedelskonsulent på LD Hjälpmedel i Borlänge.

– Ena stunden kan jag träffa en tioårig pojke med Downs syndrom och hjälpa honom att hitta lösningar för en bättre vardag. I nästa stund kan jag arbeta med planering och utformning av utbildning för personalgrupper. Hela tiden får jag vara med och fånga upp signaler och utveckla projekt. Så har det varit sedan jag började, säger Jenny med ögon som gnistrar av entusiasm. Hennes arbete har fört henne ut i Sverige och världen.
– Jag deltar regelbundet i nationella konferenser om kunskapsläget kring kognitiva hjälpmedel och jag fick följa med till USA för att presentera ett projekt där vi testat och utvecklat en gps för personer med kognitiva svårigheter.

Bra arbetsplats

Att bli lyssnad på och att bli respekterad på arbetsplatsen är viktigt för Jenny. Den kulturen råder på LD Hjälpmedel.
– Och det gäller inte bara arbetet. Den som haft en dålig dag hemma och bara velat krypa tillbaka under täcket, blir sedd också för det här på jobbet. Arbetskamraterna bryr sig om varandra, det är väldigt påtagligt.

Läs mer om Jenny Lerström i Inblicks artikel