Louise Persson, 23 år, sjuksköterska Medicinkliniken Mora

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Sjuksköterska Louise Persson, Medicinkliniken Mora

”Vi är ett väl sammansvetsat gäng, alla hjälper alla och vi lyfter varandra när det känns tungt”

- Varje dag stöter vi på utmaningar som teamet försöker hitta lösningar på. Tid är en stor utmaning, det krävs att man strukturerar upp dagens arbete och har en klar och tydlig plan vad som ska prioriteras först. Samtidigt måste man vara flexibel eftersom delar av verksamheten är akut och prioriteringsordningen snabbt kan behöva ändras.

- Medicinverksamheten är väldigt bred och jag får ta hand om patienter med många olika sorters sjukdomar. Jag får kunskap och erfarenhet om akuta sjukdomar, men även olika grundsjukdomar. Det är alltid spännande dagar med mycket fart och ingen dag är den andre lik. Om man vill specialisera sig inom något finns det chans att gå specialistutbildning inom det man är intresserad av.

- Det är viktigt att lära och utvecklas tillsammans med andra. Eftersom vi jobbar på ett mindre lasarett är det väldigt familjär stämning och tajta arbetsrelationer hos oss. Vi är ett sammansvetsat gäng som jobbar i team och stöttar varandra. Vi har ofta internutbildningar där läkarna föreläser om olika sjukdomar och tillstånd. Man lär sig väldigt mycket och har chans att ställa frågor för att kunna fördjupa sig mer.

- Jag blev färdigutbildad sjuksköterska i januari 2015. Medicinkliniken är perfekt som första arbetsplats eftersom det ger en bred kunskap och erfarenhet som är en bra att ha med sig i det fortsatta yrkeslivet. Man lär sig något nytt varje dag och utmaningarna stärker min yrkesroll.