David, kock

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Porträttbild på David Franzon.

David Franzon är kock inom Kostservice på Landstingsservice och har arbetat här sedan 1997. Den goda stämningen på arbetsplatsen och möjligheterna att utvecklas är bidragande faktorer till att han trivs så bra.

Vad är roligast med jobbet?

Det roligaste genom åren har varit gemenskapen och bra arbetstider. Framförallt gemenskapen i arbetsgruppen och ett flexibelt arbete då vi har arbetsrotation. Här hos oss kan man ju välja hur mycket man vill rotera. Så det är ju upp till en själv hur mycket variation man vill ha i sitt yrke, i alla fall för mig. Stämningen har varit en stor bidragande faktor som gjort att jag stannat kvar, jag har verkligen trivts då alla mina vänner fanns här på arbetet. Sedan så trivs jag naturligtvis också med själva arbetet.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Landstinget Dalarna?

Det var ganska enkelt, jag blev hitlurad av min nuvarande chef. Kosten genomförde en stor utbildningsinsats då och jag kom in som vikarie och sedan dess har jag blivit kvar. Jag jobbade först på restaurang inne i Falun men ville arbeta bättre tider så jag sökte mig hit.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?

Vi börjar med att förbereda lunchen redan på morgonen, sedan så serveras lunchen, efter detta så blir det diskning och sedan förbereder vi middagen för avdelningar ute i sjukhuset. Andra dagar kan man istället packa varor eller diska mera.

Jag hjälper även till med det dagliga bemanningsansvaret vilket gör att jag varje morgon får titta igenom bemanningen för dagen. Många frågor som vår chef tidigare har haft hand om som gäller personalplanering sköter jag nu varje morgon.

Det här visste ni inte om mitt yrke

Många vet ju inte att vi har en restaurang, att vi tillagar mat ifrån grunden och att restaurangen är väldigt välbesökt varje dag. När vi har middagar i restaurangen så tror inte gästerna att maten har tillagats i vår restaurang på plats utan att maten som serverats har beställts ifrån annat håll.

Sedan så finns det ju möjligheter att utveckla sig utanför min roll som kock. Jag håller ju som sagt på med personalplaneringen för Produktionsköket och ingår även i Landstingsservice talangpool. Så möjligheterna att utveckla sig finns, bara man själv vill.